Afslutning af gæring og afklaring

Afslutning af gæring og afklaring

Når vinen holder op med at arbejde - vandet i røret stabiliserer sig og det holder op med at puste - så skal du kontrollere sukkerindholdet med en vinmåler. Hvis vinens sukkerindhold ikke falder i flere på hinanden følgende dage, midler, at gæringsprocessen er afsluttet.

Svagere vine høstes i gennemsnit 3 gange ovenfra sediment (efter færdig gæring), stærk 4 gange (pletter vin co 3-6 uger, afhængigt af slamudledningshastigheden), husker altid den kortest mulige kontakt mellem vin og luft. Stærk vin ved sidste dressing, dessert kan iltes.

Vinen skal altid smages under den første samling, for under gæring kan du tilføje noget andet, f.eks.: sukker sirup, honning eller juice fra andre frugter. Takket være dette bliver vinen smagere og i tråd med vores forventninger.

Hvis vinen ikke er klar, vi kan vente på, at det afklarer sig selv - naturligvis (det kan tage op til 10 måneder), ellers kan der anvendes filtre eller klaringsmidler. Vi kan bruge gasbind til at filtrere vinen, lærred, flannel, specielle filtre eller sæt til tyngdekraftsfiltrering. Et af fineringsmidlerne kan også anvendes:

 • Klarowin (bentonit) - det er et effektivt middel til at klare vine og juice. Når det er hævet i vand, udviser det stærke absorptionsegenskaber. Indholdet af en pose til 10 liter vin;
 • Klarmedel - super hurtig og super stærk, binær (K1 + L1), professionel afklaring til justeringer. Perfekt til afklaring af mos og hvidvin. Tid for fuldstændig clearing 24 timer i døgnet. Indholdet af en pose til 25 liter vin;

Instruktion: når vinen eller mosen holder op med at "virke", dekanter dem fra sedimentet i en anden beholder. Bland indstillingerne godt, før du tilsætter præparatet, tilføj derefter hele indholdet af K1-posen
og bland alt grundigt i ca. 30 sekunder. Tilsæt derefter indholdet af pose J1 og bland igen. Efterlad et stille sted, afklaringsprocessen starter efter et par minutter, komplet rydning op til 24 timer.

 • Aktivt kulstof - til uklarhed og muggen eftersmag, gær eller skimmel;
 • Ægprotein - 1. sal. til 25-30 liter vin, brudt i en lille mængde vin;
 • Silicium sol;
 • Flydende eller pulveriseret gelatine, f.eks.: ENARTIS Goldenclar;
 • Multi-komponent middel - ENARTIS NEOCLAR - et afklarende præparat med et meget bredt spektrum af aktivitet, det fjerner også polyphenoler og proteiner, forbedrer vinens stabilitet og organoleptiske egenskaber. Perfekt til at klare hvid- og rødvine. Sammensat af ENARTIS NEOCLAR de kommer ind: bentonit + pulveriseret gelatine + pulveriseret æggehvide + aktivt kul.
 • Multikomponent-middel - ENARTIS CLARIL SP - bredspektret afklaringsmiddel, til hvide og røde vine. Sammensætning: bentonit 50%, PVPP 20%, kaseinat 15%, silica 15%. Spektrum af handling: fjerner phenoler og polyphenoler, eliminerer protein-uklarhed, forbedrer gennemsigtigheden, eliminerer ingredienser, der er ansvarlige for "bruning" af vin, reducerer bitterhed og forbedrer de organoleptiske egenskaber af vin, forbedrer friskheden.

Fundet på google via:

 • vinafklaring
 • afslutning af vin gæring
 • vinen holder op med at virke
 • hvordan man laver et vinfilter
 • mos afklaring
 • vinen stoppede med at arbejde, hvad man skulle gøre næste
 • husvin gæring