RENGører NETTLE BLODET!

Balkanfjederen er bestemt forskellig fra vores. Det mangler finesserne i Vistula, gradvis overgang fra scene til scene, delikatesse af farver, tonediversificering og skyggespil. Pludselig eksploderer den med voldsom varme og en orgie af intense farver. De første "boller" vises i februar” (krokus) lilla og gul. Men når fersknerne blomstrer, abrikoser og mandler, alt drukner i skarp lyserød, giver mod en skyfri baggrund, virkningerne af den usigelige safirhimmel. I begyndelsen af ​​april er det allerede grønt ved markedsboder. De første forårsgrøntsager sælges - purløg, ung hvidløg og løg, salat, kæmpe radiser, spinat, lebiod, og endda brændenælde. Brændenældesuppe, kogte udelukkende til dette, tidligt forår periode, den placeres her på bordene til et specielt formål: i Bulgarien er dybt troet på helbredelse, regenererende egenskaber af denne plante efter vintermånederne.
Indtil du prøver denne nye, kun kendt af os fra at høre en tallerken, Pavlin Dimitrov opfordrede os kraftigt til, i hvilket hus vi tilbragte en af ​​april-søndage. Pawlina overbeviste os, at denne suppe er meget velsmagende og renser blodet, men hun var tydeligvis utålmodig med vores tøven og det tøvende blik på det grønne indhold af pladerne. Så lidt af frygt for værtinden, lidt af nysgerrighed, vi brød modstanden. Her er det, vi fandt ikke kun ud af smagen af ​​denne suppe selv, men vi tør endda anbefale det til alle at prøve det i henhold til opskriften, hvis gennemførelse vi fik lejlighed til at observere.
Sorter tre håndfulde ung brændenælde ud, vaske ud, hak fint og steg, tilsætning af smør og løg, og endelig - mel; salt efter smag, hæld varmt vand og kog. Inden du tager den af ​​varmen, skal du tilføje frisk mælk. Kog æggene hårdt, nedbryde dem i fine partikler, Rør ind og peber og hakket persille. Arranger portioner af æg på tallerkener og hæld suppen. Så det kan virkelig slippe af med mistillid og indføre dette "rensende blod."” suppe til forårmenuen? Mor brændenælde, virker som om, ikke ringere end bulgarsk.
Vi var heller ikke i stand til at overbevise os selv om den unge hvidløg i lang tid, hvis grønne klaser blev bragt til forårets frokost af vores kolleger. Efterhånden dog, i henhold til reglen, at du skal tilpasse dig alle landets kulinariske skikke, hvis du virkelig vil tale om at lære ham at kende, og ung hvidløg begyndte at dukke op blandt vores indkøb. I Polen - desværre - kan du ikke se denne slags purløg på messer eller i butikker, og det er virkelig meget velsmagende og virker endda mindre krydret end et ungt løgs grønne skud. Ubestrideligt overgår det det med ernæringsmæssige og medicinske værdier; ved siden af ​​vitamin C., EN, B1 og PP hvidløg har betydelige bakteriedræbende egenskaber, især vigtigt i dette klima. Bulgarer bruger det til alle slags salater, æg 'panagyurisk” (derefter med yoghurt), men det meste af tiden spiser de det bare "live".”, nibber det på brød med ost eller pålæg.