Filtrering af tinkturer og vodkaer

Filtrering af tinkturer og vodkaer

Filtrering af færdige vodkaer og likører er ofte den mest anstrengende aktivitet. Nogle tinkturer rydder op af sig selv, mens andre desværre ikke gør det. Jeg vil prøve at præsentere min egen tilgang til filtrering af tinkturer.

Den nemmeste måde at filtrere tinkturer på er tetra. Det fungerer godt som den første fase af Kidy-filtrering, mens frugtpartikler flyder i vores tinktur. Placer tetraen på en metaldig. Jo flere urenheder der er, jo færre gange foldes vi en tetra (vi overløber gennem færre lag). Nok i starten 1 lag. Det holder os fra større synlig forurening. Hvis tinkturen er tyk og stadig meget overskyet, vi kan hælde det gennem successive tættere lag af tetra, f.eks.: ved 2,3 om 4 tetra lag. Vi foretager efterfølgende overførsler hver 4-6 dage.

Hvis der allerede er et meget fint kød i tinkturen, der går gennem tetraen, vi kan bruge bomuldsuld. Vi kan lægge bomuld direkte på sigten, eller anbringes mellem lag af tetra. Bomuldet holder de fleste af de små urenheder.

Til filtrering af tinkturer og vodkaer kan vi bruge glasfilterrør.

Et sådant glasfilterrør placeres med en indsnævring i kork med et hul (i sådan en gummiprop med et hul, der bruges til glasballoner) og hold for eksempel ind i en ballon. Vi fylder røret med en bomuldsuldtetra (Fyld ikke røret med bomuldsuld alene, da det komprimerer for meget under filtrering). Vi lægger en tragt oven på røret og hælder tinkturen.

For at afklare tinkturen eller vodka næsten perfekt, filterfiltre er de bedste. Vi folder filterfiltrene ind i et harmonika, Blød det med vand, og læg det i en sil eller en tragt, og hæld derefter vores tinktur. Filtrering gennem et filter skal udføres på den forudklarede tinktur, for eksempel på en tinktur, som vi allerede har filtreret gennem tetra flere gange.

 

Det er vigtigt at forsøge at afklare tinkturen naturligt. En tinktur modnet i en flaske kan kaste sediment i flere måneder eller år. Derfor bør vi ikke hælde tinkturerne i smukke flasker med det samme. Det er bedre at modne tinkturerne i større krukker og derefter hælde dem i pæne flasker over sedimentet, før du smager..

Denne artikel blev fundet på Google Søgning, inklusive. gennem følgende nøglesætninger:

  • filtrering af tinkturer
  • hvordan man afklarer tinkturen
  • filtrering af frugtlikører
  • filtrering af methyltinkturen
  • hvordan man afklarer tinkturen
  • hvordan man afklarer tinkturen