Juleaftens middag i Koprivsztica

Vi vil huske den jul, vi tilbragte i Koprivsztica i lang tid. Da vi gik en tur om aftenen, og månen hængende over floden oplyste husene spredt på dens bredder, det syntes os, at denne by var fuldstændig uvirkelig i sin skønhed. Så - på grund af sin unikke indstilling - "en lovsang” i Koprivsztica havde hun en særlig charme for os. Også her blev vi mindet om de gamle, relateret til netop disse helligdage, traditioner.

Der serveres fiskesuppe til juleaften i Bulgarien, „Syrmi” - drue blade fyldte kål, og også "snyde” - det vil sige kompott af tørret frugt (blommer, moralsk, kornel, æbler, pærer), „Tikwenik” - Iransk kage lagdelt med græskarterninger og et rituelt juleaftenbrød - "tekande”. Halm placeres under pladerne med mad, til brød - hvidløg og valnødder, og ved siden af ​​bordet lægger han hvedestangen og plovskæret. En særlig type brød bages også juleaften, den såkaldte. Jeg vil gøre det. Gær i saltet vand tilsættes melet, sukker og dessert smør. Et dej dannes af dejen, der vokser under dækning allerede på stegepanden. Brødet bages i en varm ovn, og smør det med sødet eller saltet vand, før det tages ud, at der dannes en rødskorpe på den. Med et "klods".” du deltager også i gæster, og tradition kræver, at placere en flaske rakia klædt med blomster på brødet. Under juleaftens middag lagde de unge piger den første bid brød til side, fordi holdes under en pude formodes at bringe drømme om hendes fremtidige mand.

Denne dag bages der også et fladt brød til fårehundens brug, kaldet "Hyrde."”.