BAG BAGNING

Alle bulgarske helligdage har generelt specifikke retter tildelt dem, hvis forberedelse nøje overholdes i alle husstande. En bulgarsk husmor har forberedt fisk på Nikyłden i lang tid (19.XII), bagt smågris til jul, bagt lam - på Gergiowden (6.V), kylling - på Petrowden (12.YII), kno og æg ved Welikden.

Jul og nytår er den mest højtidelige helligdag. Derefter serveres der altid ristet høne og banica i Bulgarien. Mens det første punkt i denne traditionelle menu er selvforklarende, ved den anden kunne man være på ubestemt tid. Ser ud til, at det var netop på grund af manglende evne til at bage banica, at lykken for mange polsk-bulgarske flokke styrtede ned, trods alt kan ingen anstændig bulgarsk forestille sig sit liv uden denne karakteristiske kage.

I forbindelse med det kommende nytår, også Ziwka Atanasowa - vores værtinde - begyndte at bage banica, Vi hjalp hende ganske påtrængende, fordi hun lavede denne kage efter de bedste traditioner, ligesom hendes mor og bedstemor. Om at købe den såkaldte. Kori” - færdig strudeldeg, som du kan købe her i enhver købmand, der var endda ingen måde. Og alligevel var vores Sofia-venner lettet over at bruge denne facilitet, hvilket sparer meget værdifuld tid.

Forberedelse til bagning begynder med grundig, sigt melet to gange, hvortil Żiwka tilføjede et æg, koldt vand, noget bagepulver, eddike, olie og en knivspids salt. Krøllet (ikke meget hårdt) hun lagde kagen til side i 15 minutter., at hvile”. Derefter opdelte hun dejen i flere dele, som hun holdt sammen i tre, ved at rulle dem i tynde kager og lade dem stå i nogen tid, lad dem tørre på tavlen, dækket med et hvidt serviet. Hun forberedte fyldet på løs kogt ris, fint revet ost og æg. Derefter opvarmede hun lidt olie i bunden af ​​den runde form og spredte den første banantærte på den, spreder noget af fyldet ovenpå, som hun dækkede med en anden kage. Hun satte formen på ilden, drejer det let, så banica bliver brun på alle sider. Når bundkagen var bagt, Żiwka tog banica behændigt med to hænder, vende den om. Og igen spredte hun noget af fyldet og dækkede det med en frisk kage. Hun gentog omvendelsen af ​​banica, indtil alle kager er opbrugt. Under bagningen vandede hun dejen med olie hele tiden ved kanten af ​​formen. Da en varm kage til glæde for husstandsmedlemmerne endelig dukkede op på bordet, vi følte os mere trætte end dens skaber.

Selvfølgelig var dette kun en af ​​varianterne af denne kage, som vi havde mulighed for at prøve i mange andre bulgarske hjem. Og overalt smagte banica anderledes for os. Det var ikke engang et spørgsmål om at servere det koldt eller varmt, mangfoldigheden af ​​påfyldningen var heller ikke så vigtig, som er lavet af ost her, hakket kød, ris, spinat, græskar osv.. Vi har lige fundet ud af det, at enhver bulgarsk husmor har sin egen, hemmeligheden bag at bage denne nationale ret, som har været praktiseret gennem årene.