En guide til vinproducenter og bryggerier

En guide til vinproducenter og bryggerier

Ståldåser til alkohol

Fermenteringstanke i stål, bobler og kar er en vidunderlig opfindelse, som dog fandt mange kritikere. For så vidt som nogle af påstandene stammer fra stålets egenskaber, langt størstedelen skyldes det faktum, at købere ikke helt forstår, hvad de virkelig køber.

Ujævnt stål

Stål er en meget stor gruppe af legeringer. I kulinariske applikationer, og derfor også i produktionen af ​​hjemmelavet alkohol, rustfrit stål er det mest anvendte, hvilket er et koncept, der allerede er forvirrende på dette stadium, for der er intet stål, som ikke ruster. Ædle stål, fordi det er sådan, de skal defineres i overensstemmelse med faglig terminologi, er en gruppe legeringer, som faktisk kan ruste, men processen tager lang tid og kræver specifikke betingelser, og den resulterende rustne belægning er meget let at fjerne, for at opnå en perfekt ren overflade igen.

Stålmarkeringer

Producenter af stålskovle og tilbehør bruger meget forskellige markeringer på deres produkter. Problemet er, at de mange gange er symboler taget fra standarder, der ikke længere er i kraft eller helt uforståelige for lægfolk. Fordi enhver producent prøver at gøre alt, så dets produkter får den største markedsandel, al denne forveksling med markeringerne bruges ofte til at introducere yderligere vilkår, som er fuldstændig irrelevante, men markedsføring er ret godt. Afhængigt af dette, hvilket tilbehør du ser på, kan være kirurgisk stål (der er slet ikke sådan noget), lavt kulstofindhold (kulstofindholdet i de fleste typer er mindre end 0,08%, og i den mest almindelige syre mindre end 0,03%, ædlet stål (det er også ukendt, hvad det kunne betyde) lub rustfri (hvilket betyder rustfrit på polsk, og det er et misbrug, fordi alt stål ruster).

Hvilke markeringer skal man se efter?

De mest populære dåser eller kar af god kvalitet vil være lavet af stål med betegnelsen 18/10, 18/8, sjældnere 18/0. Disse to tal repræsenterer altid tilsætningen af ​​krom og nikkel i procent. Krom er ansvarlig for beskyttelse mod virkningen af ​​syrer, og nikkel tilføjer hårdhed og forsinker rustning, det er dog et af de bedst kendte metalliske allergener. Den mindste mængde krom i rustfrit stål er 16,5%, men det er en sjældent anvendt legering. Jo større tilsætning af krom (og det kan gå så langt som 1/5), jo mere modstandsdygtigt er stålet.

Dette er den enkleste markeringsmodel, der er dog stadig andre, der ofte kan findes: AISI 304, dvs. rustfrit stål standard, den mest anvendte. Det er et stål af god kvalitet, som bruges næsten overalt, hvor miljøet ikke er for surt, for eksempel i fødevareindustrien. AISI-stål svarer til ovenstående 321 og forskellige typer AISI 316, men sidstnævnte er snarere beregnet til produktion af genstande udsat for aggressive kemikalier og høje temperaturer, derfor som materiale til konstruktion af tønder, kegs osv.. de er lidt som en fluekanon, men der er isolerede tilfælde af deres anvendelse. Tilsætning af titanium markeret med bogstaverne Ti eller T i forskellige typer symboler er ikke påkrævet - det reducerer risikoen for dannelse af hårdmetal, hvilket under almindelige hjemmeforhold stadig er tyndt.

Resumé

Hver producent bruger markeringer på deres produkter, uanset hvad det finder passende, desværre er de fleste af dem helt ubrugelige, fordi de ikke kan relateres til nogen kendte standarder. Jeg håber, at det korte snydeark om metallurgi og materialeteknologi, der præsenteres i denne artikel, kaster lys over sagen, og det næste valg af en stålskovl vil blive dikteret af dens reelle fordele, og ikke effektiviteten af ​​marketingindsatsen.