Hvor lang kan kork være i flasken?

Hvor lang kan kork være i flasken?

Er trafikpropper evige?

Et ofte stillet spørgsmål fra mine klienter er, hvilken vin propper at købe, at kunne opbevare vinen så længe som muligt? Desværre er spørgsmålet ikke let. Der er dog en regel, der fungerer, jo dyrere kork - jo bedre, men har vi virkelig brug for en??

Korki do win nie są wieczne. Nawet najlepsze winnice, ved hjælp af de bedste propper, at bevare fremragende årgange i årtier, udskifter ofte propper i flasker co 10-15 flere år. Kork på trods af sin fantastiske struktur og fantastiske egenskaber, det kan ikke tjene for evigt. Det er ofte årsagen til alvorlige vinfejl. Po 10 om 20 år med ældning af vores vin, selv under ideelle bogforhold, kork bliver fuldstændig mættet ved jeg, lækager begynder at danne sig, og endda skimmelsvamp vises på ydersiden af ​​korken. Po 20 flere år, næsten enhver kork kan smides væk. Til vintage samlere, en sådan situation er et alvorligt problem. Derfor fremragende slotte over hele verden, tilbyde samlere af deres vine en vinkorkningstjeneste. Det består i at fjerne den gamle prop og kork flasken med en ny prop, i tilfælde af tab af vin fra flasken, den suppleres med moden vin fra en given slot. Sådan en tjeneste, det er for det meste gratis.
Det sker, at vinen er kork. Dette er den mest almindelige, alvorlig vinfejl. Vi kan lugte det, mens vi lugter den nyåbnede vin, så fornemmer vi muggen, bitter lugt. Dette er en typisk vinfejl, som er forårsaget af kork, mere specifikt en bestemt art af skimmelsvampe, som kan rede inde i korken. Den pågældende skimmelsvamp er rigelig i skove af korkeg, hvorfra den kan overføres til individuelle stik under produktionen.

Svamp i korkskimmel, det er ikke den eneste svamp eller bakterier, som kan inficere kork. En kork, der opbevares forkert i forsyningskæden, på det tidspunkt, hvor den når den endelige modtager, det kan blive inficeret med en hvilken som helst bakterie, hvilket vil have en dårlig effekt på vores vin, og vi vil aldrig rigtig kunne kontrollere, hvornår infektionen opstod.

Wybierając korki do butelek dla naszego wina domowego, vi skal være opmærksomme på:

– shop, hvor vi foretager køb, vi prøver at købe propper i velprøvede butikker, oftest i små specialbutikker, som ofte har stik fra en direkte kilde, fra producent. Lad os ikke købe trafikpropper i hypermarkeder, fordi vi aldrig vil være sikre på, at trafikpropperne ikke er forældede.

– røre ved kork, det skal være fjedrende, lad os prøve at bryde det: det skal svinge 1-2 mm let, men ikke knæk, der skal ikke være nogen ridser i korken, det skal ikke knitre.

– Stik i høj kvalitet er ofte silikoniserede, ved berøring kan det genkendes af dets glathed, det er ikke groft , den er belagt med en delikat salve, der gør det lettere at korke flasker.

– det vigtigste spørgsmål, som vi skal besvare, når vi vælger trafikpropper, hvor længe vi vil opbevare vinen: op til et år - agglomererede koniske stik er nok, på 2-3 år - agglomereret, i længere tid end 3-4 år - faste eller lagdelte propper. Lad os huske det, at vi har brug for en propper til at korkke vores vin. Kun koniske stik kræver ikke en prop.

Fundet på google via:

  • gammel vin
  • vinopbevaring
  • vinkork
  • vinpropper
  • tilbehør til hjemmevin
  • vinkork
  • hvad man skal lave en vinkork fra