Korkvin og andre vinfejl

Korkvin og andre vinfejl

Den mest almindelige ulempe ved den vin, der høres mest, er, at vinen er kork. Vi kan lugte det, mens vi lugter den nyåbnede vin (wadę tą można nawet wyczuć wąchając korki do win), så fornemmer vi muggen, bitter lugt, bladagtig lugt, lugten af ​​skimmel. Dette er en typisk vinfejl, som er forårsaget af kork, mere specifikt en bestemt art af skimmelsvampe, som kan rede inde i kork, da den ikke er blevet beskadiget under korkdesinfektion i produktionsprocessen. Den pågældende skimmelsvamp er rigelig i skove af korkeg, hvorfra den kan overføres til individuelle stik under produktionen.
Svamp i korkskimmel, det er ikke den eneste svamp eller bakterier, som kan inficere kork. Nieprawidłowo przechowywane korki do win w łańcuchu dostaw (fra producent, gennem nogle gange et par mellemled til vinproducenten), det kan blive inficeret med en hvilken som helst bakterie, hvilket vil påvirke vores vin negativt.

De andre mest almindelige vinfejl er:

– mælkesyre - powstaje na winach nie do końca odfermentowanych, tilbageholdt under ugunstige forhold (i beskidte og for varme rum), i vine, der holdes over gærsedimentet for længe, i vine med for lidt syreindhold og mængden af ​​tanniner. I vinen kan vi mærke de bitre og sure lugte af mælkepulver, kefiru, undertiden endda surkål. Procedure: hvis vi observerer en sådan fejl, vi kan prøve efter et par (3-4) hælde fra sedimentvinen for altid at rense, en ny gæring, prøv at afklare vinen ved hjælp af aktivt kul, sulfat med pyrosulfat i en mængde på 1-2 g / 1 liter vin og desuden forsures med citronsyre i en mængde på ca. 1 g / 1 liter vin.

– svovl noter - bardzo przykra wada wina, manifesteret af en tydelig lugt af rådne æg, svovl på tændstikker. Det dannes oftest som et resultat af overdreven og inkompetent svovldannelse af vin. Denne defekt kan opstå ved gæring. Nogle gærracer kan også reagere med sulfitter i vand af dårlig kvalitet og producere lignende niveauer i vinen., dårligt ildelugtende forbindelser. Manglen er mest almindelig i hvide vine, fordi de er mere svovl end rødvine. ADVARSEL: vi er nødt til at huske, det kaliummetabisulfit, bruges til at stabilisere vine, brugt i for høje doser er skadeligt for vores krop, derfor bør vi undgå vine, der er forurenet med hydrogensulfid.

nuta beczki – wada powstająca podczas przechowywania wina w źle zabezpieczonych beczkach. Når tønderne med en vin står tomme og venter på at blive genopfyldt og ikke rengøres ordentligt, bakterier og skimmel akkumuleres i hullerne mellem stavene og ødelægger vinen. Vinen bliver rådnen, jordagtig og ubehagelig lugt, som ikke kan slettes .
– frisk træ, zapach boazerii – jest to wada wina przetrzymywanego zbyt długo w świeżej i zbyt małej beczce. Wada ta może powstać też podczas używania przesadnie dużych dawek płatków dębowych. Vinen får en savsmagsaroma, frisk træ fra savværket, boazerii. Procedure: du kan prøve at redde vinen ved at hælde vinen gentagne gange for at ventilere den, eller de kan lade sig blande med andre vine.

– vinsmagning - jedna z częściej występujących chorób wina, er forårsaget af forurening af vin med eddikesyrebakterier, der omdanner vin til eddikesyre. Denne sygdom rammer oftest unge og svage vine, lavt alkoholindhold, opbevares ved for høj temperatur og vine med for meget lufttilgang, f.eks.: tæt lukket med en prop. Vinen har en meget irriterende lugt og smag, generelt uegnet til forbrug. Ankeret kan være så stærkt, at selv efter destillation af vinen, destillatet har en eddike smag og lugt.

Generelt kan de fleste vine gemmes,

forskellige måder kan prøves, hvilket forbedrer smagen af ​​vinen og gør den bedre.

Du kan redde en svag, dårlig vin ved at blande den med en ny vin.

Men vi må stille os et spørgsmål:

Er det det værd?

Når alt kommer til alt laver vi vin til det, at vi kan lide det,

at det er så naturligt og økologisk som muligt,

og ikke fuld af konserveringsmidler og forbedringsmidler.

Fundet på google via:

  • hjemmelavet multi-frugt vin opskrift
  • hvordan man laver vin med flere frugter
  • hjemmelavet flerfrugtvin
  • Vinsmagning
  • ulemper ved husvin
  • vin ophobning