Mos inokulering - et kritisk øjeblik i alkoholproduktionen

Mos inokulering - et kritisk øjeblik i alkoholproduktionen

Vaccinerer eller, mere professionelt set, mos inokulering, synes en triviel proces, men det har nogle alvorlige faldgruber - en fejl er nok, for hele batchen af ​​potentielt velsmagende alkohol at ende i spildevandet.

Den enkleste variant

I den enkleste variant er der kun brug for tre ingredienser: gærmor (om det, hvordan forberedes det, producenten oplyser om gæremballagen, od razu warto wspomnieć że gorzelniane drożdże gorzelnicze nie wymagają przygotowywania matki drożdżowej ani nie są uwadniane), vand og sukker.

W domowym wyrobie alkoholi często trzeba najpierw odpowiedzieć sobie na podstawowe pytanie: om vandet til indstillingen skal koges. Og her kommer et alvorligt problem, fordi der ikke er noget rigtigt svar på dette spørgsmål. På den ene side skal vandet koges godt, fordi takket være dette dør bakterier og sporer fra mange af dem, svampesporer eller deres levende celler, der er naturligt til stede i miljøet, dræbes også, så hele opsætningen bliver mere sikker. Der er dog også den anden side af mønten: opløseligheden af ​​ilt i vand falder med stigende temperatur, så ved hundrede grader er det næsten væk. Ganske vist er selve gæringen en anaerob proces, men hundredvis af iltprocesser finder sted samtidigt i karret, så sæt det på kogt vand, det skal kunstigt ventileres, hvilket undertiden er teknisk vanskeligt at gøre. For at opnå en biocid virkning uden kogende vand, du kan tilføje kaliummetabisulfit til indstillingen.

Der er også problemer med sukker. Først, grundlæggende ting, dette sted. Hvert kilo sukker øger indstillingsvolumen med ca. 0,6 litra. Dette er faktisk ikke et problem, du skal bare huske på det.

 

Den anden ting relateret til sukker er dets opløselighed. Naturligvis opløses sukker let i de mængder, der bruges til at producere alkohol, men for nylig er det meste af sukkeret, der sælges, andenklasses sukker, hvilket betyder, at pakken også indeholder en stor mængde snavs. Disse kan igen påvirke alkoholens smag negativt, men de kan også blive en yngleplads eller et levested for bakterier, som ikke skal være i indstillingen. Det samme vil ske med uopløste sukkerkrystaller, så pas på, så de ikke vises. I praksis tilberedes indstillinger ofte ikke fra vand og sukker, men fra vand og sirup, selvfølgelig kræver det et par ekstra beregninger - hele tiden skal du tage højde for beholderens kapacitet og den endelige styrke af den opnåede alkohol.

Noget at tilføje

Dette skal være målet, for at holde dine indstillinger så enkle som muligt. Så hvis du vil tilføje nogle yderligere stoffer, så kan du normalt overveje at tilføje deres stamopløsning eller sukkerudskiftningssirup. Det handler bare om det, at chancerne er mindre på denne måde, at du spilder alle indstillinger i tilfælde af en fejl - til det samme formål tilføjes gærmor som den sidste ingrediens - dets tilberedning kræver meget tid og opmærksomhed, fordi, inden du tilføjer det, skal du tjekke flere gange, at alt er i orden. Ellers kunne meget hårdt arbejde spildes.

Matematiske komplikationer

Husk, når du designer indstillingen, at en stor mængde sukker vil oversætte til en øget mængde alkohol, men på den anden side, høje sukkerkoncentrationer hæmmer gærets arbejde. Så hvis du vil have en stærk drink, du er nødt til at regne med behovet for at tilføje sukker i batcher, for ikke at overskride godtgørelsen 200-300 gram pr. liter indstilling. Hvornår skal du tilføje sukker?? Dette er den sværeste ting - hvis gæren bruger det hele og ikke får endnu et parti, de vil dø (nawet gorzelniane drożdże turbo). Hvis den anden dosis overstiger gærtolerancen, de mister deres gæringskraft, og hele processen bliver desynkroniseret, så du mister kontrollen over det. Selvfølgelig er det bare et spørgsmål om erfaring og at prøve forskellige løsninger, derfor vil du ikke modtage nogen færdige opskrifter fra mig.

Fundet på google via sætninger:

  • kold finger destilleri hvor mange gange der skal destilleres
  • Ungarsk blommer destillation
  • vandet til mosen skal koges?