Opskrift på cider

Opskrift på cider

Æbler er det grundlæggende råmateriale til produktion af frugtvin. I modsætning til æblevine, cider er en let vin drink, normalt lavet uden tilsætning af sukker og vand og gæret med vild gær. Det er perfekt til varme dage, fordi det er en forfriskende drink , serveres kølet til temperatur 6-80C. Det er ikke kun velegnet til længere modning, du skal drikke det over 6 måneder og opbevares i et køligt rum - helst i en kølig og mørk kælder.

Det er bedst at vælge aromatiske sorter af æbler til produktion af cider, for eksempel.. Renety eller Antonówki. Frugten skal være moden, men sund / de må ikke være rådne og skal ikke skrælles, fordi skrællen indeholder aromatiske stoffer, farvestoffer, tanniner, der påvirker ciderens farve og smag positivt. Moden, efterårsæbler har et gennemsnit på ca. 11-12% sukker og syre nok til at få en drink med jævn 10% alkohol. På samme tid vil en sådan drink være helt naturlig, ligner karakter til druevin.

æbletærte, er blevet produceret i vores land i meget lang tid ikke kun på grund af tilgængeligheden af ​​frugt, men også en ukompliceret produktionsproces uden brug af dyrebar gær eller næringsstofopløsning. Der er naturligvis mange forskellige opskrifter, men det grundlæggende træk ved en god cider er indholdet af kulsyreanhydrid, dvs.. jo mere af denne gas, jo bedre er drikken. Fermentering skal derfor udføres ved forskellige temperaturer. Knus æblerne, altid med rustfri knive, vi knuser og udsættes for turbulent gæring i et rum med temperatur 20-250C. Efter to eller tre dage skal du presse frugten og hæld saften tilbage i ballonen. Efter turbulent gæring er afsluttet, du skal hælde æbletærten fra sedimentet til en anden , en mindre ballon og flyt den til et køligt rum med temperatur 8 gør 100C , hvor gæringen langsomt stopper og derefter afklares. Når æbletærten bliver klar , det skal trækkes tilbage i flaskerne så hurtigt som muligt, kork godt, for at minimere gastab og holde det køligt indtil forbrug. Men hvis æbletærten ikke ønsker at afklare, skal den filtreres ved lav temperatur og derefter aftappes..

En anden variation af den æblebaserede vindrink er cider, opnået ved gæring på ædelgær: Riesling, Tokaj eller Aroma White med tilsætning af næringsstofopløsning , sukker og vand. For at cider skal være velsmagende, skal den være korrekt kulsyreholdig, afklaret og kølet. Reglerne for gæring og opbevaring svarer til cider.

Fundet på google via:

  • æbletærte opskrift
  • opskrift på cider
  • cider opskrift
  • hvordan man laver en drikkecider – Youtube
  • Æblevin
  • cidervin opskrift
  • vin cider opskrift