Vin – Historie

Vin – godt det gør, at ordet lyder som en magisk trylleformular i mine ører?.

Indtastningen i leksikonet er sej og nøjagtig: "Vin, en alkoholholdig drik fremstillet af frugtsaft indeholdende sukker, og mere specifikt – gæret druesaft i modsætning til frugtvin, lavet af æbler, pærer og andre frugter…”

Dette er okay og vigtigt, men det beskriver kun med tørre ord denne fantastiske proces med konvertering af et spørgsmål til et andet. Han bringer dog noget hukommelse tilbage fra den tidligste barndom.

Jeg ser, mig selv op ad bakke: Jeg holder fast i den hærdede hånd på en gammel mand. Vi passerer gamle mure med runde buer lavet af rød og gul sandsten og grå, råddent trædør, gennemsyret af den fantastiske duft af lilla og hyldebær. Det er en varm tidlig sommerdag, vi går op ad gaden, indtil vi endelig nærmer os en af ​​portene, fører til kælderen: Porten er åben. Trappen fører ned og forsvinder ud i mørket., Jeg vil ikke gå derinde, Jeg er bange for mørket, men manden griner og trækker mig med sig. Beroliger mig, han siger, at jeg en dag vil finde ud af det, hvad der er gemt her, og hvad der lever i tønder, Jeg vil nævne ham dengang og indrømme, at han har ret; fordi sådan en kælder hugget i en klippe fuld af vin er den mest vidunderlige ting lige efter paradis.

Jeg forstod ikke noget af dette, hvad han argumenterede for, og hvad han forklarede mig, men i lysets svage lys så jeg et kælderrum og tønder stablet i rækker og stablet oven på hinanden; store og mellemstore, oval og rund, og øverst ganske lille, klemt inde mellem buler af store klodser i træ. Det tog et stykke tid for mig at se manden i den blå frakke, gør noget ved en af ​​tønderne. Han skruede en gummislange fast på donkraften placeret i bunden og hængte den i en tønde. Så klatrede han op på stigen og den anden slange, hængende på den modsatte side af donkraften, sidder fast i en anden tønde. Så greb han en donkraft og begyndte at bevæge den frem og tilbage. Det gurglede, det brummede, og jeg kunne godt lide lydene. Vi ruller den nye vin!”Jeg kiggede spørgende op. ”En tønde vin pumpes ind i en anden tønde, du ser " – sagde min værge. Ganske vist kunne jeg ikke se noget, men jeg hørte mumlen tydeligere,væske i slangen.

Brummen aftog snart, og i sidste ende gurgede kun vinen stærkere i den anden tønde. Min vejleder foreslog, at sætte mit øre på det mørke træ. Jeg blev så fascineret af denne lyd.

Nu var jeg helt over bange og kiggede nysgerrig rundt i kælderen.

I mellemtiden spurgte min værge manden i den blå frakke, kunne han få et glas, du er nødt til at prøve, kom der noget af denne fejl. Umiddelbart blev en lille rød slange hentet og hængt fra en tyk slange i en tønde. Jeg kunne se nedenfra, som manden på stigen begyndte at suge i den ene ende af slangen, så lagde han tommelfingeren over hullet og vendte den mod flasken.

Det sprøjtes ud, og flasken fyldes langsomt med vin. "Et glas er sandsynligvis ikke nok for dig?” – sagde manden og lo, så vendte han sig mod mig: ”Du vil også have en lille drink?”

Jeg nikkede lykkeligt, og fordi det var i løbet af denne tid, at jeg lærte at tale, Jeg kom sløret ud af mig selv, men meget utvetydig: "Drikke, drikke".

Så jeg fik udleveret et glas, ganske vist kun halvt fyldt, og efter en slurk eller to blev det taget tilbage fra mig.

"Ingen, og hvordan det smager?”

"Stolthed!”

Selvfølgelig kan jeg ikke huske det mere, kunne jeg virkelig godt lide det, men selv i dag ler de i min familie og i vores landsby over mine første oplevelser i en vinkælder.

Efter det første besøg i kælderen var det tid til mange flere; jeg så, hvordan druer laves til druer, jeg lyttede, hvordan det gurgler i tønder, Jeg inhalerede den uforlignelige duft af vinefteråret. Han gjorde solbeskinnede landsbyer i bjergene i Rheinland-Pfalz og Hesse fulde af charme; efteråret var berusende og gav smag til gradvise ændringer i overskyet, sød juice, hvilket til sidst blev klart, tør vin.

Da jeg voksede op, Jeg lærte også vinmarker at kende. Jeg kunne se, hvordan om foråret beskæres grenene og fastgøres til ledningerne. Med min gamle nabo rejste jeg til en fjerntliggende gård, placeret op til grænsen, og mens jeg lå i græsset og solede i solen, han brugte sin hakke til at knuse den klumpede jord omkring hvert vin. Fra mit sæde havde jeg en vidunderlig udsigt; foran mig var der et rum med brune og grønne planer af marker og enge, kun ødelagt af de mørke pletter af frugttræer, og de milde skråninger på bakkerne krydsede de milde linjer i vinmarkerne.