Det første møde med bulgarsk køkken

Det første møde med bulgarsk køkken er ret glat for alle udlændinge. Det er især varmt accepteret af dig, der er fortrolige med principperne for moderne diætetik. Er det muligt ikke at acceptere køkkenet?, baseret på en række grøntsager, hvor det eneste fedt er let og klar solsikkeolie, og kød grilles normalt? Og det er altid mange mejeriprodukter - berømte, meget værdifuld yoghurt og fremragende oste. I denne situation kan bulgarsk køkken betragtes som fremtidens køkken uden overdrivelse.
Der er dog øjeblikke, når turister, der besøger Bulgarien, oplever svære tider på grund af den ernæringsmodel, der er i kraft her. Du kan bryde sammen, når de efter en morderisk rejse fra Polen inviterer dig til morgenmad: i stedet for den drømme varme te, forventer han ”kiseło mliako” og et stykke dryppende fedt ,,bankfolk”. Du kan også tøve med synet af "Szkembechorba” - mælkebleget tripesuppe, generøst drysset med hvidløgssauce. Vi på den anden side, og mange af vores landsmænd, Vi viste os at være helt hjælpeløse over for "februar-kork".” - lille, hot peber. Den uskyldige, den grønne pod fjernes normalt forsigtigt af udlændinge til kanten af ​​pladen. Og alligevel bruges hatten endda i Bulgarien som en uafhængig snack - ”meze” - til brandy, bare sådan, i et glas vand, uden andre tilsætningsstoffer. De uindviede står derefter over for et problem, som i denne sammensætning tester med et neutraliserende og beroligende tilsætningsstof: eller varm peber til en grusom stærk vodka, eller bare det modsatte?

Ser ud til, at spise donut er en bevist test her, som du kan identificere den umiskendeligt autentiske indbygger på Balkan med. Hvis hun efter at have spist denne delikatesse ikke mister vejret, hvis hans øjne ikke tåges op, det betyder, at din, ikke noget nordeuropæisk.

Den brændende peber mister imidlertid helt sine helvede egenskaber, når det ikke indtages rå, men det er kun en krydderi til retter. Kastet i en lille mængde i en gryde under tilberedningen - uanset om den er tørret, eller frisk - gør supper og saucer fremragende, krydret smag, men uden at være alt for skarp.

Hver, der tilbragte mindst en kort ferie i Bulgarien, kunne han fortælle med øjnene, at de fleste retter her er baseret på tomatsammensætninger. Denne grøntsag - kendt sent i Europa, a w XV w. betragtes som en giftig plante - i lang tid prydede den ved rosen dine haver. Derefter mestrede hun Middelhavs- og Balkanskøkkenet. Som et tegn på anerkendelse fik tomaterne specifikke navne, som ferskner - "livets frugter”, han helbredte stærkt ,Elsker æbler” ("Toffee æbler”) eller "Himmelske æg."” (”Paradieseier”). Tomater er så populære ikke kun for deres ernæringsmæssige fordele. Spist rå i salater, som et supplement til enhver suppe, saucer, kød, som marmelade til dessert, de opbevares let i form af juice hele året rundt, frosne fødevarer, syltede agurker, syltede agurker, koncentrater osv.. Fordi disse grøntsager ikke rejser nogen kontrovers, Vi inviterer dig til at prøve vores retter uden tøven, i hvis våbenskjold der er en tomat.

Vi vil også gerne diskutere dens specifikationer så vidt muligt, fører polske gourmeter gennem stamtavlerne fra de mest typiske bulgarske ernæringstraditioner. Dette vil helt sikkert blive lettet af den gastronomiske kalender, for i Bulgarien har alt muligvis sin tid mere end andre steder, og nogle gamle, Kulinariske vaner relateret til årstiderne er stadig i live og opdaterede.