BESØG TIL "MECHAN”

En anden type spillesteder, der er meget populære i Bulgarien, er "mechans", hvis designere henviser til historisk meget fjerne tider - det første eller andet bulgarske imperium. De er generelt hvælvede kældre, som du kommer ned ved stentrapper. Restauranten består normalt af flere diskret oplyste rum, stablet med tunge borde og bænke. Tykke lys brænder i mægtige, lysestager af jern, kaster en glød på det rå, indskrifter skrevet på kyrillisk på væggene. Sidder her, vi kan perfekt forestille os det indre af paladserne Presław og Tarnów. Bare se, Tsar Asens boyarer og skæggede krigere vil blive siddende som mørke borde…

Menuen er også arrangeret omhyggeligt; fordi de er tilpasset den historiske stil, der hersker på dette sted, og det ville være taktløst at kigge efter en vegetarisk moussaka eller jachnia her. Som en specialitet anbefales imidlertid forskellige typer kebaps i mekanismerne, herunder selvfølgelig "stomna-kebap"”, serveret i et tungt jordfartøj, hvori den blev bagt.

Ser ud til, at bulgarere har uudtømmelig opfindsomhed i at skabe stadig nye, et godt forankret i traditionen med underholdningssteder. Det er ikke så underligt, at udflugtsprogrammerne for udlændinge næsten altid inkluderer at besøge dem. Så der er sjovt-sultne guider, der fører gruppen fra Hajduk-lejrbålene, gennem Khans telte og sigøjnerlejre til fiskerbyer, jagthytter og klosterceller. Og overalt foreslås lækre og passende "specialiteter" kun for et givet sted” og perfekt til enhver skål, Bulgarske vine. Og ja, i Owczarnia ("Kasernen”) Vi bliver selvfølgelig behandlet med en vædder, som nu roterer på spyttet over den store ildsted. I jagtrestauranten ("Łowna Sressza”) vi kan bestille en vidunderligt forberedt fasan, og i en fiskerby - for at smage Sortehavsfisk. I klosteret (”Mona-styrke Izba”) på den anden side skal du altid drikke rødt, ikke findes andre steder, tung og sød vin “Monastyrsko Szuszukane” (monastisk hvisken).

Mens den klart foretrækker tradition, løber bulgarsk gastronomi ikke væk fra luksus og modernitet. Når alt kommer til alt er der næsten hvert hotel mindre og større restauranter, der er meget "europæiske"” med hensyn til indretning og foreslået menu. Elegant interiør af stille barer, “Varićte” med et rigt kabaretprogram, de formere sig i forhold til udviklingen af ​​turismen.

Et typisk eksempel på udviklingstendenser for bulgarsk gastronomi var hotelkomplekset “Ambasador” i Golden Sands. Vi spiste der for eksempel. "Wiener” morgenmad i en glascafé og frokost i et meget moderne restaurantrum, hvor kun udsigten til havet uden for vinduerne fik os til at indse eksistensen af ​​Bulgarien, og om aftenen, vi plejede at gå langs de snoede trapper til mechanaen i kælderen, hvor retterne fra det nationale køkken er perfekt harmoniseret med interiøret baseret på Boyar-traditionen og sigøjnermusik.