Bulgariens historie

Folkene, der engang beboede det nuværende Bulgariens område, såvel som nationer, der bevæger sig gennem disse lande som et resultat af historiske storme, satte et permanent mærke på skikken for nutidens indbyggere i dette land. Trakisk kultur blandet med indflydelse fra romerske kolonister, barbarernes vaner, der hærger disse lande, og endelig livsmodellen for folk, der bosatte sig her i det 6. århundrede. Slaverne og det konstant foruroligende byzantium, gav et kulturelt grundlag for v 681 r. til den proto-bulgariske stat. Krigslignende, Tiucsko-Tatar stamme, som efter at have spredt de byzantinske tropper modigt stormede Dobruja under ledelse af Khan Asparuch, det blev hurtigt absorberet af det slaviske element. På bare to århundreder er det proto-bulgarske sprog næsten helt forsvundet, hvis få relikvier (sammen med ordet "bulgarsk”) kan findes på moderne sprog. En sådan specifikt formet bulgarsk stat med hovedstad i Pliška fik hurtigt styrke og betydning.
I begyndelsen af ​​det 9. århundrede. - under Khan Krums regeringstid blev Bulgarien vigtig, en magt, der endda truede Byzantium, og dets grænser nåede Dniester og Tisza. W 865 r. Tsar Boris I blev døbt af det græske præster, således at inkludere Bulgarien i den byzantinske kulturs indflydelsessfære. Under regeringstid af Tsar Boris 'efterfølger - Simeon (893—927) - Bulgarien oplevede sin 'gyldne tidsalder”. Stor økonomisk udvikling, den imponerende hovedstad i Presław, genoplivet litterært arbejde under den specielle protektion af tsarkommandoen, że ówczesna Bułgaria na długo wyprzedziła w swoim rozwoju wiele państw Europy. Spadkobiercy autokratora Symeona nie potrafili jednak utrzymać potęgi państwa. W XI w. Bulgarien på ca. 170 år kom under det byzantinske imperiums styre,
Det andet bulgarske imperium blev skabt som et resultat af et nationalt oprør, hvad W 1185 r. blev ophidset af to tyrnovistiske boyarer - Asen og Piotr. Bulgarien er vendt tilbage til sin tidligere pragt, hvis hovedstad nu var Tarnovo, i de store herskers tider - Kaloyan og Ivan-Asen, bliver det mest magtfulde land på Balkan. Over tid dog interne kamp om magt, udenlandske indgreb og det første bondeoprør i Europa førte til opdeling af staten i to dele. En sådan svækket Bulgarien - længe plaget af tyrkerne - blev deres lette bytte. W 1393 r. Tarnovo faldt efter tre måneders blodige kampe. Bulgarien har mistet sin uafhængighed for tæt 500 flere år. Det tunge åg fra den osmanniske stat, konstant undertrykkelse af den berøvede "rai” de udgør en chokerende side i den bulgarske nationers historie. Forsøg på at modstå blev undertrykt blodigt, og ingen af ​​fremkomsten havde den ønskede effekt. Kun i 1878 r. Ruslands krig med Tyrkiet befri Bulgarien efter fem århundreders fangenskab.