DAG LIGE TIL NAT

Når de første juni-dage store hotelkomplekser over hele kysten begynder at fyldes med flersprogede skarer, sommeren bliver mødt med det gamle i Strandja-bjergene og malket med et fantastisk ritual. Told relateret til den bulgarske midsommer”, den 3. juni, det er på tærsklen til de hellige Constantine og Helena, fordi de ikke er begrænset til ubekymret sjov med spring over lejrbål. Programmets højdepunkt er den såkaldte. nestinana, det vil sige en rituel dans udført ved midnat. „Nestinarki” de danser det med bare fødder på varme kul, og tilstanden af ​​kollektiv hysteri, som de kommer til, tillader dem ikke at føle forbrændinger. Da bulgarerne var opmærksomme på romantikken i denne originale tradition, gjorde de deres bedste, at denne attraktion ikke ville omgå udenlandske gæster, der besøger deres land. Stiliserede Nestinar-danse udført af kandidater fra balletskoler kan ses af turister under begivenhederne, der ledsager sangfestivalen i Sunny Beach eller i teatret i Plovdiv.
Helt tilfældigt bidrager de bulgarske hellige Constantine og Helena, beskyttere af dyrestederne, også til at gøre deres ophold på Sortehavet behageligt for deres gæster.. Alle sammen, der vil besøge Druzhba selv i kort tid, han når klostrets hvide mure, som engang blev opkaldt efter disse meget hellige. I dag minder figurerne kun om ikonet i den gamle kirke, halvt skjult i jorden. Atmosfæren i klosteret, som blev omdannet til et hotel, Vi kan dog finde to charmerende steder "Sedemte Odai” (syv kamre) og „Monastyrska Room” (klosterkælder).
O królowej Helenie mówi legenda, at hun hvilede ved havet under den tyrkiske invasion af Balkanhalvøen. Netop da, da budbringeren meddelte, at den tyrkiske flåde er i Sortehavet og truer Varna og Konstantinopel, en af ​​tjenerne lavede fisk. Dronningen sagde efter at have hørt denne helt utrolige lydende information: ”Hvis fisken selv vælter i gryden, Jeg vil tro, at tyrkerne kunne tage Konstantinopel og Varna”. Og fisken hoppede og spundet af sig selv.
I forbindelse med denne legende spiste pilgrimme, der plejede at besøge klostret, altid brød og fisk her. Måske er det derfor i hvide, "Sedemte Odai” Vi kunne altid lide fiskeretter mest. Desværre lykkedes det os dog ikke at prøve den "kongelige fisk”, som fra den berømte tid, og i det forkerte øjeblik af springet i gryden, det forblev hvidt på den ene side for evigt, på den anden, rød.