Stomna kebab – Jachnija

Et sundt instinkt tilskyndte bulgareren, hvordan man spiser, for at imødekomme kroppens behov under hårdt arbejde, afhængigt af sæson. Og ja, koteletter og kebaps” svinekød tilhørte vintermenuen, mens dåse saltet kød, hvordan ,,pastyrma” lub „tuning” De blev spist om sommeren, når du arbejder i varme gjorde kroppen tørret.

Det moderne bulgarske køkken - der fortsætter næsten alle de principper, der tidligere er brugt - har dygtigt tilpasset dem til nutidens forhold. Ingen begraver gryder i varm aske længere, men tager altid stor omhu, at lave mad over svag varme, hvilket giver dig mulighed for fuldt ud at bevare dens smag og aromaegenskaber.

Et klassisk eksempel på modernisering af traditionelle køkkenopskrifter er ,,stomna-kebab” (kebap i kanden). Én gang kød, løg, tomater, peberfrugterne og krydderierne blev anbragt rå i en lerkrukke, som - efter at have dækket hullet med ler - blev begravet i varm aske. Da skålen var klar, kandeens hals blev simpelthen brudt. I dag "stomna kebap"” fremstilles som følger: kødet skæres i små stykker, sår i fedt, og tager det derefter ud af skibet. Det samme fedt bruges til at gyde unge løg - først hovederne, derefter purløg. Tomatpuré og mel tilsættes, og når melet bliver gyldent, spreder han det med vand, dryssende salt, peber, czubrica og czuszki. Kød smides tilbage i saucen, og det koges, og når den er blød nok, kebap er adskilt i ramekins eller lerskåle og bundet med fugtigt pergament, og bag derefter i ovnen et stykke tid, indtil papiret på ramekinerne falder.

Bulgarsk køkken tager stor omhu for at bevare de naturlige egenskaber ved produkterne. Grøntsager, især kød, Så det steges her i meget kort tid, og gryder det derefter med vand eller bouillon, indtil du får den rigtige mængde essentiel sauce. Sådan tilberedes forskellige slags kebaps og "jachnije"”. Kødet er mættet med lugten af ​​grøntsager, grøntsager absorberer fedt, sauce - sødlig fra stegt mel og løg - tykner.
Der er en grundlæggende forskel i smag mellem kebap og jachnija. Kødet i kebap er saftigere og har mindre sauce end kødet i jachniaen stegt med grøntsager. Denne sauce har en karakteristisk rødlig farve opnået ved samtidig at stege løg og tomater i fedt, hvortil mel og formalet paprika også tilsættes. Jachnije kan også laves uden kød - kun bønner, linser eller squash.