Skara kød – kebapczeta – kjufteta

Den mest populære og bedste måde at tilberede kød i Bulgarien på er at grille det, kaldes "skara”. Så “grill” er i hver, selv den mindste restaurant. Selvfølgelig, i luksuslokaler er disse elektriske apparater, men her og der kan du stadig møde en sort hætteklokke i restaurantens køkken, der hænger over risten, hvorunder trækulet lyser. Kød med "kyllinger"’ den er skrøbelig, saftig, duftende og helt blottet for unødvendigt fedt. Fra risten foreslår vi normalt "shishhet” (spyd), „Pyrżole” (koteletter), lam slagteaffald, og også - yderst populær i Bulgarien - hakket kødprodukter - "kjufteta” (små schnitzels) og „kebapczeta” (slags pølser).

Beundrer smagen af ​​dårlige produkter, Bestemt, undrede mange af vores landsmænd sig, hvorfor hakket kød har et så dårligt ry hos os, da du kan tilberede sådanne vidunderlige retter af det. Men hvis den bulgarske værtinde så det, hvordan vi forbereder schnitzels eller hamburgere, og hun ville bestemt være målløs af rædsel. Saftig kebapczeta og kjufteta skylder deres smag til mange komplicerede aktiviteter.

Den første og vigtigste regel, som observeres her, det kød, der skal hakes, er korrekt og i forhold til det. Oftest kombineres det i lige store dele med lam og kalvekød eller oksekød. Det tilføjer også (i den mindste procentdel) svinekød. Kødet behandles omhyggeligt: det skal formales mindst to gange og meget godt forberedt med hænder dyppet i koldt vand. Den tilberedte masse anbringes også i køleskabet mindst to gange i et par eller flere timer. Kun til sådant tilberedt kød kan passende krydderier tilsættes og formes til en bestemt form. Så når tjeneren i restauranten "Trimoncjum" i Plovdiv placerede tjeneren foran os et varmt tallerken med "blandet karate"”, vi vidste det virkelig ikke, hvilket stykke af det foreslåede kød, der skal betragtes som det ædleste. Når det kommer til smag, lille kebapczeta, der smelter i munden, var ikke ringere end skiver svinekød eller terninger af mørbrad fast på "shishaen"”.