LITTLE "MEZE"

Det nationale bulgarske køkken overbeviser os veltalende, at dets skabere har mestret kulinarisk kunst i høj grad, at de var i stand til fuldt ud at værdsætte ikke kun de forskellige fødevarer, men også interessante smagsammensætninger. En af heltene i Ljuben Karawełovs roman - Bulgarians of Old Times” - sådan er kommandoen fra svigerdatteren, der forbereder "lidt” en snack („Meze”) til en social chat:

”Hæld den bedste rakia i smeltediglen der, bland det med skat, men lad lidt mere skat, og sæt det i brand, så, Ved du, bare varme hende lidt op. Fortæl mor der, at hun ville give mig en kål, og drys den med rød peber, men det siger sig selv, så der ikke er for mange peberfrugter… Medbring nogle figner og tørre druer. Bag også lammelever og skær løgene, men du forstår, så det er skåret meget tyndt…”

Så, kun en kræsne gourmand kunne tale på denne måde, anvende Brillat-Savarina-princippet i sit liv, der talte, at ”gastronomisk viden er afgørende for alle mennesker, da det er hun, der prøver at øge summen af ​​de fornøjelser, de får”.