VANDRING OM HØSTMESSEN

Kunne der være noget mere behageligt for øjet, end synet af et bymarked som dette, Oktober dage overeksponeret af solen, når boderne bøjes under dynger grøntsager og frugter i alle farver og former?
Tung, honning druer, enorme bælg med rød peber, kranser af god hvidløg, grøn-lilla trusser, glat, sorte og skinnende ægplanter - alt dette skaber en fremragende farvesammensætning, som suppleres med en lige så perfekt duft. Duften af ​​persille, selleri, mynte og czubricy kombineres med bølgen af ​​lugt, der kommer fra boder med stegte fisk og kedler med kogt majs, laver en, en helhed, der stimulerer appetitten.
At vandre rundt på efterårsmarkedet var vores yndlingsform for at bruge fritid. Mere end en gang blev vi båret af vanvid og derefter bar vi tunge net af ikke meget fornuftige indkøb til hotellet, for da vi bevægede os langs boderne, alt virkede ekstremt attraktivt. Kan ikke modstå skønheden i de foreslåede varer, vi købte alt, der tiltrak vores øjne - selv ting, der var helt unødvendige i vores bulgarske eksistens. Så rav honning i store krukker og bundter af aromatiske urter fra Balkan, og endda klaser af drueblade til "lovebirds."”. Vi så også med interesse, hvordan bulgarere køber. Allerede fra sådanne kortvarige observationer kunne man drage mange konklusioner og mange generaliseringer om egenskaberne ved det lokale køkken. Dermed, fuld af peberfrugter bringes hjem, tomater, ægplanter, plus kun et kilo eller to kartofler, fordi det er proportionerne her. Vi kiggede misundeligt på de forskellige grøntsager og grøntsager, hvad den bulgarske værtinde har til rådighed. Peberen i sig selv har flere sorter - og store, glat, trójkątne strąki, blid, med en sød smag, kaldes “gate”, og "Cadmium” - røde kugler tomatpeber, og krydret, små kolibrier”. Normalt blev der købt mange nødder på markedet, som er en meget vigtig tilføjelse til mange retter. I hvor mange opskrifter vi er stødt på sætningen - “tilføj en håndfuld knuste nødder” og i situationer, der er helt overraskende for den polske gane, fordi f.eks.. til supper eller kød. Derfor drukner landsbyer og byer nær Balkan simpelthen i nødder, for eksempel Tetewen, hvor vi tilbragte vores ferie.
Vi kunne også godt lide at observere køb af vandmeloner. Det var hele ceremonien. Disse enorme, grønne kugler stablet direkte på jorden, de syntes os, ignorantkom, helt det samme. Imidlertid var køberne af en anden opfattelse. Ofte blev et dusin frugter kastet, endelig - efter omhyggelig og meget mystisk aflytning - vælg den rigtige. Og det var heller ikke slutningen på øvelserne. Sælgeren skar et kegleformet stykke rødt kød med en skarp kniv, og først efter at have set på det blev der truffet en beslutning - at købe eller ej.
Det bulgarske efterår opmuntrer og opmuntrer endda stereotype bylejligheder. På altanerne, lange kranse eller strenge bundet med en tråd rød peber vises direkte på vinduerne. Hvordan ville det ikke være muligt at forberede en tør hat til vinteren. Når alt kommer til alt er det tid til at lave konserves, og i enhver familie er det af stor betydning.