Historien om vinfremstilling

Som i alle lande, hvor vinavl udvikles på en bred sten, så også i Bulgarien begynder det tidlige efterår en stor vindruehøstkampagne, der ikke kun mobiliserer landbrugstjenestearbejdere. Arbejdspladser skynder sig at hjælpe, skoler, ungdomsorganisationer. Druer skal høstes effektivt og sorteres hurtigt, og der er ret meget af det. Bulgarske vinmarker besætter området 4% hele det agerjord,, hvilket giver ca.. 800 tusind. tons frugt. Mere eller mindre 1/3 De druer, der dyrkes her, er beregnet til friske indtag i landet og i udlandet, andre 2/ 3 tager vinforarbejdningsindustrien.
I Bulgarien siges det: „Kakwa e łozata, det er også druerne” ("Hvilken vingård, sådanne druer”), og fordi jordens jord og gunstige klimatiske forhold favoriserer udviklingen af ​​vinmarker, Vinfremstilling har blomstret her i århundreder, og for hvert år der går, fødes der smukkere druesorter.
Dog for at lære historien om vinfremstilling at kende i dette land, vi skal henvise til legenden, som siger, at når den gode Gud efter verdens skabelse gav folk landet, den sidste var bulgareren. Så viste det sig, at Gud allerede havde adskilt alt - selv stepperne og sumpene. Dette gjorde bulgareren meget vred, der stoppede med at arbejde hårdt. God Gud, overvældet af sin fortvivlelse og rørt af hans flid, tilbød ham derefter et stykke paradis - landet mellem den store flod, hav og bjerge, som han efterlod i vinmarkerne for sig selv. 0 det her, at bulgarerne ikke spildte paradisets vinmarker ved de mange medaljer, der blev tildelt bulgarske vine og cognacer ved de internationale vinkonkurrencer.
Landet i dette land, især området for den tidligere Thrakien, Donau-sletten og Sortehavskysten med masser af solskin og et mildt mikroklima har længe foretrukket dyrkning af vinstokke. Plinius nævner allerede høsten af ​​druer i disse dele, og vinen fra Thrakien kom, som Homer ønsker, hele vejen til Troy, hvor de belejrede Achaere tog det. Traditionen med vinavl i disse lande går således tilbage 4 tusind år f.Kr.. Dette fremgår også af:. i. enestående, en uvurderlig skat, kaldes "Panagyurian."”, fra byens navn, hvor, er blevet fundet. Udgravet go w 1949 r. i landbrugsarbejde, selvfølgelig helt ved et uheld, som de fleste af de arkæologiske fund i dette land, hvor vidnesbyrd om gamle kulturer kan findes bogstaveligt ved hvert trin.
I dag har besøgende på Plovdiv Arkæologiske Museum derfor muligheden for at beundre et sæt gyldne skibe fra det 4. århundrede. p.n.e. og udgør en arkæologisk fornemmelse på global skala. Amforaer og ni kopper med en samlet vægt 6169 g glæde med en smuk skulptur og sofistikeret form. Vinkoppernes interessante form taler meget, Ikke de gamle indbyggere i disse lande værdsatte "guddommelige” spiritus. Kalkene er lavet i form af dyr eller kun deres hoveder, ni «. de har en underkop, og der er et lille hul i bunden af ​​hver, så hvis de feststemte ikke ville spare en dråbe dyrebar nektar, de blev tvunget til at drikke hurtigt, uden at lægge panden ned.
O winie z tych stron myślał zapewne Ovidius pisząc: "Vin gør hjertet ømt”… Den romerske digter lærte dette land at kende,’ da han på Cæsars ordre gik i eksil til Tomia (Konstans),
Brug af vin af indbyggerne i dette land skulle hurtigt blive et farligt misbrug, siden i begyndelsen af ​​det 9. århundrede. den bulgarske Khan Krum tyede til en så drastisk foranstaltning, som at beordre alle vinmarkerne at blive ryddet op. Legenden gør det, at chan senere vendte sin beslutning, men måske var det kun bulgarernes insobordination, der reddede plantagerne med vidunderlige druer. Det siges, at vinforbudet forårsagede optøjer, som svar på hvilket khan indførte et udgangsforbud. Hver dag i skumringen blev den truende Iwo frigivet på gaden, der cirklede byen indtil daggry. En morgen blev Iwo fundet død med en revet mund. Det var ikke svært at finde gerningsmanden., der tilstod, at han elsker sin kæreste meget højt, og han kunne ikke opgive aftenerne trods faren’ møder med hende. Khan Krum, glad for modet og styrken fra den unge bulgar, ønskede at møde kvinden, der rejste en; mocarza. Den bange mor erkendte sig skyldig: i modsætning til ordren opbevarede hun en vinstok i hjørnet af sin have. Hun vandede sin søn med saften af ​​de høstede druer under sulten, og af taknemmelighed for hans helbred og styrke opkaldte hun drengen efter netop denne druesort - Mavrud. Så takket være det modige Bulgarien blev forbuddet mod dyrkning af druer ophævet, en „Mavrud” i dag er det en af ​​de mest værdsatte bulgarske eksportvine.
I Khan Krums efterfølgers dage indtog vin igen sin retmæssige plads på bulgarske borde. Under den tyrkiske fangenskab (1393—1878) vinmarker og vinfremstilling blev ikke støttet af myndighederne i overensstemmelse med Koranens forbud, forbud mod indtagelse af alkohol. Men allerede i anden halvdel af det 19. århundrede besatte drueplantager en stor del af det dyrkede land. Desværre den første phylloxera-epidemi (vignet) forårsagede en skarp regression i vinfremstillingen, som startede i året 1883 og varede i flere dusin år. Kun import af nye og resistente stammer, hovedsagelig amerikansk, og erstatte traditionelle sorter med dem, reddet situationen. I efterkrigstiden blev dyrkningen af ​​bordvarianter især udviklet i forbindelse med behovene for udenlandsk turisme.