GÆSTER VELKOMMER ALTID

Under vores ophold i Bulgarien havde vi mulighed for at finde ud af mere end en gang, at deling af glæderne ved bordet med gæsterne er meget værdsat, og at den nadverlige formel, der hilser de nyankomne "God kom - zapowjadajte”, det er ikke en tom sætning. Som en hilsen sætter værtinden vand med konserves på bordet, så vises alt til ære for gæsterne, hvad huset har i øjeblikket. Og selvom omgivelserne normalt er meget moderne, når alt kommer til alt adskiller disse parter sig ikke meget i menuen og atmosfæren fra aftensmaden, som den gamle Haji Genezo inviterer os til i den førnævnte roman ”Bulgarians of old times”: „…sur kyllingesuppe dukkede op på bordet, surkål med svinekødsfedt, ristet høne, stegte æg med fåreost, sur mælk, kage og vin. Bedstefar Liben og hans kone var beruset, var beruset for haji Genesis og hans familie, og derefter for gæsterne, til hestene, til okser og til høner, og beruset indtil nu, indtil bedstefar Liben drak sådan, at han selv lignede en våd høne”.