FOLKLORE I GASTRONOMI

"I efteråret, når vogne af vogne forlod hele Dobruja til lystbådehavnen i Balchik og Batov vandmølle, de kunne ikke undgå Antimov og Sarandovica kroen. Så begyndte de glade dage at vandre rundt. Udenfor kunne du se de frakoblede vogne, og mens hestene sovede under tæpperne, sækkepiber spillet i kroen, der var skrig, og fra tid til anden begyndte gulvet at ryste, som om hun kunne kollapse under junacka ryczenica. Som en mand gik ind, han kunne se en blå tåge af cigaretrøg stige fra gulv til loft, og blandt dem hubcaps, omvendte fåreskindfrakker og overskæg, sol og vind garvede ansigter. Alle talte højt og - skønt de var det, hvad de sad - for det meste stål, rettet, med en kop vin i den ene hånd, med en pisk i den anden, som om de var klar til at gå ud”.

Vi introduceres til en sådan kro af Jordan Jowkow - lovprisning af Dobrogean folklore, gammel bulgarsk tradition og skønheden hos lokale kvinder, m. i. Albeny, fra det navn, som Sortehavets spa tager sit navn fra. Og selvom der er gået så mange år siden tiden, da heltene i hans historier hjalp sig med at rakija på en kro ved vejkanten og morede sig afsted for at danse sammen, disse billeder er ikke mærkelige for os i dag. I alle lande kroer og den mindste restaurant med inskription ,,skara-bira ” (rive-øl) vi finder stadig atmosfæren i gamle dage. De samme sange vil trække stærke mandlige stemmer, og det vil også, stående, med et glas vin i hånden, i røgen mættet med lugten af ​​hvidløg og grillet kød, de vil føre - ligesom de forlader - uendelige samtaler. Denne atmosfære kan også findes i lokaler, der er bevidst indrettet i landdistrikterne, som syntes at være flyttet levende fra gamle friluftsmuseer. I disse lave og mørke rum er der intet af den søvnige atmosfære i et etnografisk monument. Måske er det derfor, at Bulgariens folklore stadig er et levende fænomen, at nutiden næsten ikke kan adskilles fra den, selv den mest moderne - store by; et ophold i en regional virksomhed kombineres altid med en afslappet ophold, sjov fuld af glæde.

Bulgarske forfattere, perfekt udviklet) gastronomi er fuld af originale ideer. Takket være dem kan du have det sjovt i den gamle vindmølle, og i folden, ved Hajduk bål og i hyrdehytter. Et ophold i et sådant friluftsmuseum har sit eget specielle ritual, hvilket er mere eller mindre gentaget i alle sådanne tabernakler.

Den første betingelse, hvilket afhænger af at have det sjovt, er at glemme det daglige rush, fuld afslapning, følelse, den tid er stoppet. Dette er hvad bulgarere gør, når de kommer her i mange timers fester med deres familier, venner, og endda - på trods af den ofte sene time - med børnene, hvilket alligevel ikke chokerer nogen. Ofte kan du se bordet besat af en familie på tre generationer.

Et ophold på et sådant sted skal selvfølgelig starte med den vin, der serveres i lerskåle og nogle tilbehør, for eksempel.. ”Køb salat” eller tyndt skårne 'buer”. Så hovedretten "kurban-czorba"” eller grillet kød, som serveres "fredag” - Hvid, rund, stadig varm rulle, som hun tårer med fingrene, og mens han spiser dypper han ned i "czubricy"” i „mirudii”. Et folkeband hovedsagelig sammensat af en violin, fløjte og harmonika begynder mærkeligt, orientalsk og fascinerende melodi "hora”. Gruppens solist begiver sig ud for at danse og trækker servitricer i folkedragter med sig, og disse - gæster; en farverig optog bølger sig mellem bordene. Og så her hver dag, sent på aftenen…