Forretten er et incitament til vodka

I Bulgarien er der alle slags grøntsagssalater - så friske, og dåse mad - de er ikke kun en tilføjelse til hovedretterne, men serveres ofte alene, for eksempel.. som en snack til vin og spiritus („Lille meze”). Krydder salater med eddike undgås oftest, snarere bruge citron eller druesaft. Smagen af ​​salater, som kræver eddike, beroliger med olie (solsikkeolie), efter princippet om drysning af produkterne lige før servering.

De smukkeste grøntsager er valgt til salater, moden, sund og frisk, m. i. hvidløg, lilla og grøn, med store hoveder, flot hvidløg med løg af hidtil uset størrelse og en mild smag. Tomater er de mest lækre, der modner på buskene. Spis dem altid skrællet. Greenerne indeholder skadelig solanin - de bruges kun til turschia. Skål peberfrugterne på en bageplade i ovnen, på en kulkomfur, på et spyt eller på et asbestnet, der er anbragt på gaskomfurets brænder. At bage dem jævnt, bælgene skal vendes hvert par minutter, læg den derefter i gryden og dæk med et låg. Po 5 min. skræl forsigtigt den ydre hud af, for ikke at beskadige peberfrugterne.