Deatylering og berigtigelse - hvad er forskellene?

Deatylering og berigtigelse - hvad er forskellene?

Destillat (i daglig tale kaldet: bimber, ånd, måneskin, samogon, livets vand, etc.) er en stærk alkoholholdig drik, opnået ved destillation af gæret frugt, korn eller andre planter med højt sukkerindhold. Massen af ​​malet frugt til at gennemgå gæring kaldes indstillingen, mens massen af ​​korn eller kartofler kaldes mos.

Afhængig af erfaring, anvendt udstyr og destillations- / berigtigelsesmetode, alkohol adskiller sig fra hinanden i smag og lugt.

Diagram over destillation:

I tilfælde af lige kameraer, oftest glasflasker (med eller uden en dephlegmator) og en køler, destillation er nødvendig 2-3 tæmme. Efter den første proces adskilles den rå alkohol (i daglig tale kaldet salat). I efterfølgende processer adskiller vi tre fraktioner:

 • Forben - ikke drikkeligt;
 • Hovedfraktion - ethylalkohol, mad, har den bedste smag og aroma;
 • Pogony - højere alkoholer, ikke drikkeligt, har en ubehagelig lugt og smag;

Brug af enkle kameraer, det maksimale alkoholindhold, vi kan få, er 83%, selv den tredje eller fjerde destillation tillader os ikke at opnå en koncentration over 89%. Så vi kan få alkohol med en højere koncentration %, med højere renhed (smag og duft), med minimale uønskede stoffer i en enkelt "madlavning" -proces - afhjælpning er vigtig.

Berigtigelse (Ellers: fraktioneret destillation) fra et fysisk synspunkt er det en kaskadestillationsproces (multi-niveau), hvor hvert trin i processen tilføres et produkt (destillat) den forrige.

Med andre ord er det en multi-destillationsproces i én omgang. Rettelsesprocessen i søjlen finder sted på de såkaldte bakker, hvor væsken delvist er kondenseret og ned under, hvor den vil blive udsat for en anden destillation. I praksis anvendes forskellige typer søjlepakning ("Scourers", forskellige typer stålbeslag, glas eller keramik, f.eks.: Raschig ringer) hvor enkelt destillationer finder sted.

Fundet på google via sætninger:

 • berigtigelse
 • destilleridiagram
 • afhjælpning af alkohol
 • åndelig udbedring
 • alkohol destillerier
 • deplegmator diagram
 • konstruktion af en destilleri til måneskin
 • alkohol destillerier
 • destillation og berigtigelse
 • berigtigelse og destillation