At få saft varm, dampet

At få saft varm, dampet

Dette er den enkleste metode til fremstilling af frugtsaft. Du skal hælde vand i en stor gryde så høj som en finger og læg den anden i den på to små træstrimler, mindre gryde. Derefter skal der lægges et stykke linned eller bomuldsklud på kanterne af den store gryde, og frugten skal lægges over den. Dæk derefter gryden med et passende låg. Bind de fremspringende ender af kluden over låget øverst. Varm gryden op – afhængigt af frugttypen -30-60 minutter. Den resulterende vanddamp får frugtcellerne til at bryde, og saften strømmer gennem kluden ind i en mindre gryde.

Damppressen fungerer på samme måde. Det er ikke dyrt, så, hvis nogen vil fremstille juice oftere, han skulle få en saftpresser.

Brug af metoden til at få juice "varm", Man kan ikke undgås: på grund af den høje temperatur får saften smagen af ​​kogt frugt. Æblejuice smager derefter som æblemousse! Derudover mister det værdifulde vitaminer, og den drypende kondens fortynder den. Praktisk set, Jeg vil ikke anbefale dampet juice til at fremstille vin. Denne metode ødelægger de fleste af de naturlige bakterier; gæringsprocesser udvikler sig meget langsomt, som et resultat gæres saften langsommere og danner mindre alkohol end kold juice.

Hvis nogen ikke har noget imod den ændrede smag af saften, og som kun har til hensigt at bevare den, han kan bruge dampmetoden til saftpressning. Et par flere tip nedenfor, vedrørende denne metode.

For mere effektivitet, tilsæt sukker til frugten. Afhængigt af dette, om de er mere eller mindre søde, frugten drysses med en passende mængde sukker og lægges til side i et par timer. Frugt med et lavere sukkerindhold eller et højt syreindhold bør sødes mere; for eksempel på 1 kg ribs skal tilsættes 150 g sukker, på 1 kg blåbær – 100 g sukker, på 1 kg æbler – 50 g og na 1 kg jordbær – 30 g sukker. Tilsætningen af ​​sukker afhænger naturligvis af den tilsigtede anvendelse af saften. Hvis du vil lave en juice, der er egnet til direkte at drikke, du skal sødme det mindre op. For at forberede sirupen (hvilket ikke

vi vil fortsætte vores arbejde) du skal tælle ti gange så meget sukker. Mere nøjagtige data, vedrørende tilsætning af vand og sukker, i opskriftsafsnittet. Saften beregnet til fremstilling af vin skal sødes meget nøjagtigt. Det er derfor nødvendigt at måle sukkerindholdet i saften og bestemme mostens passende vægt. Flere detaljer om dette emne kan findes i artiklen "Bestemmelse af must-vægt".

Saften opnået ved opvarmning af frugten ved dampning hældes varm i flasker uden yderligere behandling. Flaskerne skal vaskes i varmt vand og skylles med kogende vand på forhånd. Renlighed skal overholdes nøje. Hvis det er muligt, er det en god ide kun at bruge nye klude og børster til vask. Hvis alle disse regler følges, intet behov for yderligere juice sterilisering.

Saftene har en særlig smuk aroma, hvis du lægger vin i juicepressen i stedet for vand, til lyse hvide frugter, og til frugt med stærke farver – rød.

Flasker lukket med gummihætter kan fyldes helt til randen, mens du er i flasker med en naturlig kork, skal du efterlade et frit sted i nakken over saftniveauet, omtrent tykkelsen på to fingre.