Kernefrugt

Kernefrugt

Frugt, som, hvis kun på grund af deres overflod, er egnet til vin, ved siden af ​​druer er der hovedsageligt æbler og pærer.

Siden, der kan vælge blandt forskellige sorter af æbler, eller som gerne vil have et par træer i haven med æbler, der er egnede til most, følgende sorter kan anbefales: boskop, grochówka, Antonówka, reneta, glogierówka. Generelt er de senere sorter bedre egnet til vinfremstilling end de tidlige sorter, letfordærvelige sommeræbler. Senere sorter har mere harmoniske andele af sukkerindholdet, syrer og ekstrakt.

Inden pressen af ​​saften skal æblerne modnes yderligere. Til dette formål placeres de i en høj i et stykke tid i et tørt rum, at svede", og indeholdt i modne, fra æbletræet blev stivelsen til sukker. Dette forbedrer kvaliteten af ​​den senere vin.

• Kasser konstant syge frugter og udskær rådne områder. Hvis der er så meget blødning, at de ikke ville overleve flere ugers aldring, de skal presses separat og straks nedlagde veto eller sættes til vin. Når hovedhøsten er afsluttet, kan den friske unge vin blandes med vin opnået fra senere sorter.

• Æbler og pærer må ikke være overmodne, fordi de mister kvalitet. Følgende pæresorter er særligt egnede til fremstilling af most: bergamotka, orange, sapieżanka og ulęgałka.

• Kvede bør også modnes efter høst. Kvedefrugt kan bruges til at fremstille en fremragende dessertvin. De kan også tilføjes (højst til 20 %) til det garverfattige must af æbler og pærer.

• Kernefrugter høstes først først sidst på efteråret, når der allerede er natfrost. Frosne frugter skal behandles straks efter afrimning. De er ikke egnede til opbevaring.