Outputprodukt - moden frugt

Outputprodukt - moden frugt

Mens introduktionen nævnte vin som et element i "kulturelle varer", et stimulerende middel eller en fødevareingrediens, som om det var et færdigt naturprodukt, det var det, jeg gjorde opmærksom på i sidste sætning, at vin først og fremmest skal fremstilles ved hjælp af naturkræfterne. Vin er den gærede juice af den tilsvarende frugt. Dette er især vigtigt, fordi faktisk alt, hvad der vokser, du kan presse enhver saft og enhver saft – med lidt behandling – kan gæres. Vi begrænser os kun til drue- og frugtsaft, kun for at nævne nogle få flere "eksotiske" muligheder for vinfremstilling, selvom der er svoret tilhængere af champignon eller korsblomstret vin.

Få slags frugter er egnede til at fremstille god og sund vin. Jeg mener med det, at vinkvaliteten afhænger af harmonisk afbalancerede sukkerforhold, syre og ekstrakt, fra glat vinfremstilling og ældning og fra (i forhold) vinresistens mod sygdomme. Dette vil blive drøftet senere, fordi hver type frugt reagerer forskelligt på gæringsprocessen og producerer meget forskellige resultater. Derfor vil vi ikke beskæftige os med grøntsagssaft her – fra tomater til gulerødder – fordi de anbefales som juice, men ikke som en fejl.

Ti, der har deres egen have eller høster frugt, vil det være vildt, eller ædle sorter af æbletræer ved gamle landeveje, denne vil helt sikkert samle det, hvad naturen giver i overflod: grundlæggende typer æbler og pærer og forskellige sorter af bær.

Ofte er der ikke noget problem med at bruge naturens årlige gaver. Hvis der er nok frugt, det er åbenlyst, at du kan bevare dem, pasteurisere, mariner eller tør, men de kan også laves til juice og vin. Hvem har samlet hundrede vægt æbler eller andre frugter?, vil ikke undre sig, om arten er bedst egnet til vinfremstilling, men vil forsøge at udnytte dem bedst. Hvem kender din have og dens afgrøder, han kender af erfaring, hvilke råvarer og hvordan man bedst kan bruge. Når man forbereder marmelade og gelé, er de primært opmærksomme på dette, lav frugt, hvorfra de er fremstillet, de havde evnen til at gelere sig selv. Dog vælges sådanne typer frugt og bær til vin og juice, som ikke indeholder gelerende ingredienser (hvis det gør det, dette kan afhjælpes ved brug af kemikalier).

Sæt med frugter

Et vigtigt trin i tilberedningen af ​​juice og vin er høst af fuldmoden frugt. Dens korrekte dato bestemmes bedst af gartneren selv baseret på hans egen erfaring. Frugtmodning afhænger af grundstammen, der bruges til podning af planten, om klimaet i en given region, på vejret i ungdomsårene, på havenes placering og endelig på jordtypen. Det er umuligt at måle nøjagtigt, hvor stor er indflydelsen af ​​individuelle faktorer. På baggrund af observation af træer og buske angiver jeg også på et andet tidspunkt hvert år: "Tiden er inde".

Derfor er jeg ikke i stand til at oprette en generelt anvendelig høstkalender i øjeblikket, og jeg vil ikke gerne hæve spørgsmålet om høstdatoen til et problem. En erfaren landmand kender et par tommelfingerregler, at holde sig til.

• Blødninger er det første tegn på modenhed – faldende frugt, som er mere og mere tætte på jorden omkring træet. Spader er frugt inficeret med skadedyr, som modnes tidligere "af nødvendighed".

• Hvis stilken nemt kan brydes ned, når frugten plukkes fra træet, det betyder, at frugten har nået fuld modenhed.

• Hvis du har skåret frugten, for eksempel æbler, det vil komme ud, at kernerne allerede er blevet brune, begynde at forberede udstyr til juicefremstilling.

Dette er kun retningslinjer for frugt, der vokser på træer, de gælder ikke for bær.

Forskellige frugtsorter kan nå forskellige modningsgrader. Om stenfrugts modenhed (ungarsk, mirabelki og andre) du kan tale, når de er i stand til at spise. Du kan kende deres modenhedsgrad ved dette, at de bliver bløde, sød, og stenen er let at adskille fra kødet. Når den er moden til forbrug, ender den kemiske proces med produktion af sukker i stenfrugten. Hvorimod kernefrugter (æbler, pærer og andre), som er beregnet til produktion af juice og vin, de skal nå modenhed under aldring. Det betyder, at disse frugter fortsætter med at modnes og producere sukker efter høst, indtil de når deres fulde værdi. Hvis frugten overlades til deres egen skæbne, og modningstiden under ældning udelades, bliver "dejagtig", mens du taber på sukkerindholdet, rynker og tørrer eller rådner.

Enhver frugt høstet for tidligt eller for sent har ringe eller ingen brug. Denne er meget forkert, hvem tænker, at alle frugter er egnede til fremstilling af juice og vin, fordi du endelig kan forsøde dem. Smagsløg registrerer kvalitetsforskelle meget tidligere, når de indtager juice og vin, end når man spiser gelé og syltetøj. "Fra umodne og overmodne, du kan ikke lave god vin ud af forkælet og syge druer ". – Dette gamle vinordsprog kan med succes anvendes på juice og vine fremstillet af andre frugter.

Men den perfekte smag af drikken afhænger ikke kun af den gode kvalitet af frugten. Råmaterialets kvalitet er også tilbøjelig til at miste smag, makeover (uklarhed – farveændring) og modtagelighed for sygdom. Derfor bør kun fuldt moden frugt bruges til at tilberede juice og vin (moden til forbrug eller modnet under aldring).

Umodne frugter har ikke den rigtige smag og indeholder for lidt sukker, og for meget syre og geleringsmidler, hvilket gør det vanskeligt eller endog umuligt at afklare vinen senere.

Utilstrækkeligt sukker og overskydende syre kan kun kompenseres for med kemikalier (tilsat sukker, reducere syreindholdet), en svag aroma, som senere danner vinens "buket", det bliver endnu svagere som et resultat. Druernes fulde modenhed, bær eller andre frugter er af særlig værdi og kan ikke udskiftes på en kunstig måde, det være sig ved brug af kemikalier, eller nogle kipper-tricks.