Vinsæt VINSOL Trin for trin - dag01

Vinsæt VINSOL Trin for trin - dag01

En interessant måde at eksperimentere med vin derhjemme er at købe og fremstille vin fra Wine-kits. Sættet indeholder koncentreret druesaft, gær med næringsstofopløsning, midler til konservering og klaring af vin. Vin-kit er den perfekte måde at starte dit eventyr med husets vin på.

Nedenfor præsenterer jeg den trinvise proces med tilberedning af vin fra VINSOL-koncentrat.

Følgende tilbehør er påkrævet for at tilberede vinen: gæringsbeholder eller ballon med en kapacitet på 30 liter, prop, gæringsrør, vin dressing rør, sukkermåler, termometer, flasker med en samlet kapacitet på 23 liter, Du skal også forberede 4 kg sukker til lettere vin eller 5 kg sukker til stærkere vin.

Inden produktionen af ​​vin påbegyndes, vaskes og steriliseres grundigt fermentoren og alle brugte genstande (for eksempel.. kaliummetabisulfit) og skyl derefter alt grundigt under rindende vand. Du skal få noget sukker på forhånd 4 eller 5 kg, og ud i vandet. Vand til fremstilling af vin, det skal altid være af god kvalitet, du kan bruge kogt ledningsvand, flaskevand eller oligocæn vand. For mig, det bedste vand til fremstilling af drinks (hjemmelavet øl, fejl, eller mjød) der er oligocæn vand.

Hvert par timer inden jeg begynder at tilberede vinen, skæber jeg den i en gryde 20 liter frisk oligocenvand fra en lokal kilde. Jeg koger aldrig oligocenvand, Jeg tilføjer det lige fra "kilden" til vinen, Jeg har aldrig haft nogen problemer med det.

Den første ting, vi skal gøre, er at opløse det første parti med 4 kg sukker i varmt vand. Til dette formål, Hæld 3-4 liter vand i en stor gryde, og varm det op (vi prøver ikke at lave mad). Til varmt vand, hæld sukker i og rør hele tiden, opvarm gryden, indtil sukkeret er helt opløst. Når sukkeret er helt opløst, vi venter på, at det køler af (sukkervand behøver ikke at være koldt, det skal bare være lunkent / varmt).

Derefter hælder vi koncentreret druesaft i ballonen og tilsætter den første portion vand med sukker og fylder ballonen med vores oligocenvand til et samlet volumen på 23 liter.. Påfyldning af ballonen med vand, vi er nødt til at tænke nøje over, hvor meget vand vi skal tilføje. Det er altid bedre at påfylde mindre end for meget. Vi skal også tage højde for den situation, hvor vi under gæringen vil tilføje en anden portion sukkersirup, som også øger hele volumenet af vinindstillingen..

Personligt fremstiller vin af færdiglavet vinsæt, Jeg tæller det nødvendige vand på denne måde:

  1. Jeg forbereder sukkersirupen i en gryde 5 liter (Okay. 2-3 liter vand og 4 kg sukker = 5 liter) = 5 liter
  2. Jeg tilføjer 13 liter oligocenvand fra baniak (Jeg har en container med en skala) = 13 liter
  3. Den anden portion sukkersirup, 1-1,5 liter vand + 1kg sukker (1kg sukker = 0,6 l vol.) = ok.1,6-2,1litra

I alt ca. 20 liter

Lav vin af et færdiglavet vinsæt, Jeg sænker altid den mængde vand, jeg tilføjer til opskriften, så får jeg mere vigtige vine, fyldigere og stærkere i smag.

Nu er det tid til at forberede gæren. Hæld ca. 100 ml varmt i glasset, kogt vand med temp. 25 - 300C og hæld indholdet af gærposen i den, bland og sæt til side i ca.. 20minutter. Aktiv gær er den mest almindelige i færdige vinsæt, som lige efter opløsning i varmt vand og ventet et par minutter, vi begynder at formere sig.

Gær aktiv præparat

Denne proces er meget synlig og resulterer i en stærk skumning i glasset. Nogle gange så stærk, at vi skal være forsigtige med ikke at lade glasset løbe over.

Hæld den godt multiplicerede gær i ballonen med indstillingen. Alt skal blandes godt, og til sidst skal ballonen lukkes med et fermenteringsrør, der er delvist fyldt med vand. Vi anbringer fermentoren på et sted, der ikke udsættes for træk og direkte sollys, ved en temperatur på 22-250 ° C. Fra nu af kan vi nyde vores øjne med "arbejdende" vin. Det er mest behageligt at se vinen i den første fase af dens turbulente gæring: bobler i vinen (som i et champagneglas), skum på overfladen af ​​vin og finialen, dvs. "pustende" vand i gæringsrøret - alt dette indikerer en korrekt igangsat gæring, dvs. omdannelse af sukker til alkohol.

Den turbulente gæring fortsætter for første gang 3-5 dage, så vil der være rolig gæring, og det hele vil ende efter 12-16 dage (i tilfælde af vinsæt).

Vinsæt VINSOL Trin for trin - dag05

Po 4 dage fra gæringens start, tiden er inde til at tilføje den anden portion sukker til vores hjemmelavede vin.

Sukker sirup

Afhængigt af hvilken type vin vi ønsker at få, kan vi tilføje 0,5 - 2 kg sukker. Jeg vælger min vin lidt halvsød - stærk, så jeg blandede 1 kg sukker i 1,5 liter vand. Dette er også et godt tidspunkt at indstille vermouthessensen, fordi jeg vil have en let vermouth-aroma af vinen.

Fundet på google via sætninger:

  • vinkoncentrat
  • hvordan man laver vin af koncentrat
  • vinkit
  • vinkoncentrat
  • vinkoncentrat