HJÆLP TIL BORDET

HJÆLP TIL BORDET

Uanset måltidets art taler holdningen ved bordet meget om vores kultur. Bliv vant til at sidde ordentligt. En ægte gourmet er ikke en glutton og kan vente et stykke tid, når han er i stand til at tilfredsstille ganen, han kaster sig ikke på fade og spreder sig ikke ud på bordet.

Måden at sidde på. Ingen sætter sig ned, indtil husets dame beder om det. Hun er den første til at sætte sig ved ceremonielle receptioner. Naboen skubber stolen lidt tilbage, for at hjælpe hende med at tage plads. Mændene venter, indtil damerne sidder, og så tager de pladser ved deres side.

Sid lodret i en stol, læner let ryggen mod den. Lad os ikke komme for tæt på bordet, lad os ikke læne os på kanten, som om vi var bange, at maden ikke når vores mund. Vi sidder lige op, men i en naturlig og behagelig position. Det er ikke tilladt at svinge i stolen.

Hænder. Hænderne skal være synlige og hvile på begge sider af pladen. Angelsaksere har for vane at folde hænderne på deres knæ. Støt ikke dine albuer, men hold dem tæt på din krop, for ikke at forstyrre naboerne. Men hvis bordet er stort, afslappet samtale, et simpelt måltid, vi har råd til naturlige bevægelser, for eksempel lidt støtte din hage med din hånd og folde din underarm eller albue på bordet. Eventuelle voldelige bevægelser skal altid holdes tilbage.

Hvad skal man gøre med en serviet? Vi folder serviet ud og lægger det på dit skød. Det skal ikke bindes rundt om halsen. Før vi tager fat på drinks, vi skal tørre vores mund forsigtigt. Der er sandsynligvis ikke behov for at kryds, at det er uacceptabelt at aftørre din mund med bagsiden af ​​din hånd eller et stykke brød. Efter afslutningen af ​​måltidet med familien skal du lade det foldede serviet ligge ved siden af ​​pladen, og vi lægger det ned (uden krølning eller knusning) til højre, hvis vi spiste et måltid i et fremmed hus. Et pænt foldet serviet kan antyde, at vi forventer en invitation til det næste måltid.

Sådan opbevares bestik? Hold bestiket midt i håndtaget, vi placerer dem aldrig lodret, klinge op. Vi holder kniven i højre hånd, understøtter pegefingeren ved to tredjedele af bladet, vi lægger venstre gaffel sådan, at sætte mad på den.

Vi lægger aldrig en kniv i munden!

Undgå at løfte lillefingeren op, når vi tager fat på bestiket. Denne gestus er ikke elegant.

Løft albuen, peg gaffelen eller skeen mod munden. Vi læner os ikke over pladen. Når maden er svær at forkage, og det kan ikke hamres ind i det, vi kan hjælpe os selv med et stykke brød. Holder det i fingrene på venstre hånd, vi lægger maden på gaffelen, som derefter er i højre hånd. Vi kan selvfølgelig spise denne slags mad med kniv og gaffel. Kun små stykker mad skal gå ind i munden. Vi kan dele grøntsager med en gaffel, skære kødet med en kniv.

Når pladen er tom, skal du støtte kniven og gaffelen på stativet, hvis det er på bordet, eller læg dem parallelt på en plade, med knivbladet mod midten af ​​pladen, og gaffelen tænder ned. De efterlades ikke krydsede på pladen, og endnu mindre understøtter den sin kant.

At nå frem til et stykke brød, mens du spiser, tørre munden eller sige noget, Placer kniven og gaffelen på pladen, holder dem aldrig op.

Lad os ikke flytte pladen på bordet. Lad os ikke vippe det, at spise den resterende suppe, tør ikke det af med brød og saml ikke madrester med en gaffel.

Sådan håndteres glasset. Før vi tager fat på drinks, lad os spise et par bid. Vi gnider let om vores læber, først så hæver vi glasset. Vi gør det samme, når vi har lagt det til side. Et glas eller et glas bør ikke tømmes i én slurk. Vi holder ikke glasset ved stammen, men for den ekspanderende del. Slurper, klink af krystaller, højt suk er forkasteligt.

Faktisk fylder en kvinde ikke sine briller alene (eller glas til drinks). Naboen skal tage sig af dette, for hende er det stadig at vente, at tænke på hende. I det mindste var det sådan, det var tidligere. I dag når kvinder oftere oftere efter vand selv, og endda til vin, skønt med mere traditionelle måltider er det bedre, at de ville bede en nabo om at fylde deres glas. For at gøre situationen lettere kan damen skifte eller løfte glasset lidt, uden at vippe det.

Gæsten kan og bør sørge for at fylde naboernes briller med alkohol, hvis husets herre sidder for langt væk, at gøre dette. Det gør det dog først derefter, når værten beder om det. Hvis der er kvalificeret personale til middag, brillerne placeres på bordet, mens de fyldes.

Efterlad ikke fulde eller halvtomme briller, mens du rejser dig op fra bordet.

Måltidets rytme. Vi må vente, for at alle gæster skal serveres, og husets dame er væk tegn, begynder at spise. Efter at have sørget for det, at ingen blev udeladt, Værtinden tager sin første bid. Hvis pligter holder hende i køkkenet, han spørger, så gæsterne ikke venter på hende.

At spise betyder ikke at fortære mad i en fart. Høflighed kræver, at man holder sig til den generelle rytme. Husmoren er færdig med at spise, når pladerne på de inviterede allerede er tomme, og ure, så alle kan nå en ekstra portion, men det insisterer ikke på eller tvinger dig til at spise, hvis det nægtes.

TABELNICE DÆKNING

Et dejligt bord kræver diskrete dekorationer, iøjnefaldende. Bortset fra blomster i små vaser kan vi placere lysestager eller små lysestager i enderne af bordet.

Dekorative plader og plader, undertiden forsølvet, undertiden lavet af porcelæn eller fajance, i sig selv er de et fremragende dekorativt element, lad os dog ikke glemme det, at de tager meget plads. Lad os ikke overbelaste bordet med dekorationer, porcelæn eller krystal fugle og dyr. Tidligere blev familiens rigdom og oprindelse vurderet blandt andet ved bordet, i midten var de mest værdifulde knick-knacks. Der er fastsat strenge regler for etikette, hvor stort et hus en værtinde kan oprette – grevinden havde ret til fire hylder, hertuginde til fem.

Lad os først tage os af farvenes harmoni, o matcher farverne på dugen, blomster, plader, servietter og stearinlys.

Lad os sørge for det, at glasset er rent, og omslagene er skinnende.

Hvis vi vil, at gæsterne skal holde en lille mindeseddel, vi kan give dem nipsgenstande med et kort med navn og efternavn på hver af dem.