I restauranten

Det sker, at mens du er på forretningsrejse eller i humør til underholdning, vi går til et hotel eller en restaurant.

I RESTAURANTEN

Vi inviterer dig til restauranten. Tidligere blev denne form ikke brugt ofte, fordi alle betragtede det som sin pligt at modtage gæster i varmen fra familiehjemmet, hvor du kunne vise dine kulinariske talenter. Restauranten syntes at være et mere gunstigt sted for professionelle kontakter. I dag er middag i en restaurant en generelt accepteret form for møder, og i mange tilfælde passer det alle bedre. Partiets organisation udgør ikke store problemer, hvilket er i tråd med den moderne livsstil, både når værten er en enlig mand, i hvilket hus der ikke er plads og tilstrækkeligt udstyr, som da, når husmor har travlt med arbejde eller simpelthen undgår køkkenet. Derudover varer festen i restauranten først sent på aftenen, hvilket passer til mennesker, der er tvunget til at rejse sig tidligt. Bedre er dog at opgive restauranten, når vores gæster er ældre eller traditionelle mennesker.

Uanset, inviterer vi en, to eller ti personer, visse regler skal følges, tak til hvem og gæster, og værterne vil føle sig godt tilpas. Frokost eller middag? Frokost er mere befordrende for at tale om forretning, middag er en tid med afslapning og hvile. Vi vælger dagen frit, det er dog værd at huske, at lørdage er mere overfyldte, og at tjenerne og kokke vil give bedre service i løbet af ugen.

Vælg en restaurant, vi ved det allerede. Først da kan vi være sikre, at hverken køkkenet skuffer os, heller ikke tjenesten. Vi bestiller et bord tidligere og bedst, hvis han er et stille sted, behageligt sted, hvor du kan tale. Nogle restauranter har værelser til private fester. Kun under særlige omstændigheder, at kende de inviterede folks præferencer, vi beslutter at gå til en eksotisk restaurant eller en, der serverer specifikke retter.

Invitereren skal ankomme først og spørge tjeneren, at gæsterne henvises til det rigtige bord, hvor han vil byde dem velkommen og introducere dem til nutiden. Hvis gæsterne er mange, Vi arrangerer bordplanen efter de samme regler, som er gyldige til fester derhjemme.

Menuen kan arrangeres på forhånd med kokken og værelseschefen. Trykt eller håndskrevet, ligger ved enderne af bordet, så gæsterne kan stifte bekendtskab med det. Vi har også lov til at lade vores gæster frit vælge, så skulle invitereren dog hjælpe med at gøre det, ved at sige for eksempel, hvad han besluttede at gøre. Gæsterne bør være tilbageholdende og bestille deres retter, hvis pris er moderat, ikke drastisk begrænser os selv eller udfylder bordet sådan, at bøje. Gode ​​manerer kræver, at den besøgende følger i værtens fodspor, og gør værten, for at få alle til at føle sig godt tilpas. Vi træffer valget uden hast, men vi tøver ikke for længe, får andre til at vente.

Regningen er lavet diskret. Hvis gæsterne er mange, den indbydende person foretager en aftale med værelseschefen på forhånd, at regningen vil blive givet til ham ved deres afrejse eller sendt hjem. Invitereren kan også forlade i slutningen af ​​måltidet og afregne regningen. Ved et bord er det bedst at bruge et bankkort, for at undgå offentlig optælling af penge. Fakturaen indsendes foldet. Vi kontrollerer det hurtigt, uden at stirre på tallene.

Bortset fra sådanne fester sker det også, og meget oftere, at vi skal spise middag for to eller et par. Så inviterer nogen nogen til de andre, eller alle betaler for sig selv, eller vi deler regningen i lige store dele. Ønsker at finde ud af om priserne på en given restaurant, vi kan se på guiden på forhånd. Ved at træffe et valg, vi følger de samme principper, som gælder for de inviterede personer – vi undgår de dyreste vine og retter. Kun nære venner har råd til at indstille udgiftsniveauet.