Sådan opbevares vin?

Sådan opbevares vin?

Uden tøven vil lægmanden indgå vinen i en ganske stor gruppe af fødevarer, nyttigt og velsmagende, omend blottet for en glorie af originalitet. Til gengæld vil hver smagning for en druedrik-entusiast betyde en uforglemmelig rejse til landet, hvis grænser er markeret af successiv bordeaux, rieslings eller merlots. Men ingen af ​​dem kan undvære kendskabet til selv de grundlæggende regler for deres opbevaring.

I begyndelsen er det værd at aflive myterne om, at vin er et produkt af "særlig pleje". Ja, det kan være lunefuldt som et barn foran en slikbutik, men reglerne for dens bevarelse er på ingen måde hemmelig viden. Men uvidenhed om dem kan gøre dig, at vi i stedet for guddommelig ambrosia i glasset vil finde eddike, der er svær at sluge. Det vil være smertefuldt ikke kun for vores smagsløg, men også til punge, hvis køb af vin var forbundet med en betydelig udgift. Og netop sådanne drikkevarer skal opbevares omhyggeligt. Lad os ikke glemme, at kun få af dem har evnen til at berige og udvikle deres aroma- og smagspalet over tid. De fleste af vinene i vores butikker - i overensstemmelse med deres skabers intentioner - bør drikkes så hurtigt som muligt, en konventionel sætning, som om det voksede i værdi med alderen, er ikke helt sandt. Bare denne vin, som alvorligt udtømte indholdet af vores pung, værd at opbevare ordentligt.

Først - temperatur.

Den største ven, og på samme tid er fjenden af ​​enhver ædelvin temperaturen. I modsætning til hvad folk tror, ​​har det slet ikke brug for arktiske forhold. Godt, i sin tidligere inkarnation var det bestemt ikke en eskimo. Området mellem 8 ° C og 18 ° C ser ud til at være sikkert for bevarelsen af ​​smag og aroma, og den ideelle temperatur er 12 ° C. Når vi formår at give vinen en stabil temperatur på dette niveau, den kan sagtens modne i flere år. Interessant, blandt mange vinelskere er det på mode at beholde en flaske god årgangsvin, hvori deres efterkommer blev født, indtil barnet bliver myndig. Sådan en vin - åbnet efter atten år - smager specielt. Det kan også være en god gave til vores afkom, der kommer ind i de voksnes verden.
Men hvad sker der med vinen, når temperaturen på stedet, hvori det opbevares, vil overstige, og meget, 20° C. Det skal nævnes her, at den lavere temperatur vil skade vinen mindre af de to onde end den højere temperatur, og rødvine kan bedre modstå disse udsving end hvide. Nå, stigende temperatur fremskynder vinmodningsprocessen. En række kemiske reaktioner finder derefter sted, hvilket - mildest talt - forarmer dens smag. Det er ikke svært at gætte, hvad sker der så med vinen, som har et lavt ældningspotentiale, det vil sige, at det er beregnet til at blive drukket så hurtigt som muligt. Dens smag bliver "falmet", uden smagsnuancer, og ganen angribes primært af påtrængende alkohol, unaturligt understreget syre eller bitterhed. Ingen af ​​disse oplevelser er særlig behagelige.
For høj temperatur er også en trussel mod den traditionelle lukning af en vinflaske, altså en prop, som kan smuldre eller krympe i volumen, hvilket vil resultere i vinlækage eller oxidation.
Temperaturstabilitet er særlig vigtig. Hendes pludselige tøven, skiftende angreb af varme og kulde, de fratager øjeblikkeligt vinen alle dens styrker. Så det er bedre at placere vores hjemmekælder væk fra radiatorerne, pejse eller kedler, selv på disse steder behagede det vore øjne mest.
Alle tvivlere, som bagatelliserer temperaturens indflydelse på vinkvaliteten, Jeg foreslår et lille eksperiment. Det er nok at placere to flasker af samme vin to forskellige steder - hvor den vil have ideelle forhold, og på plads, hvor den vil blive udsat for skiftende eller for høje temperaturer. Hvilket vil smage bedre? Jeg kender allerede svaret…

Andet - fugtighed.

Når vi er sikre, at vores alkoholholdige drikkevarer holdes på den rigtige temperatur, vi skal stadig huske på fugtigheden, fordi temperatur og luftfugtighed på et passende niveau er de nødvendige betingelser for opbevaring af vin. Det absolutte minimum er 50%, idealet er 70-75%. Hvad sker der, når niveauet 75% vil blive overskredet? Det mest håndgribelige tegn er afskalningen af ​​etiketter. Dette bringer dog ikke selve vinen i fare. Det er her, problemerne starter, når proppen angribes med skimmelsvamp på grund af unaturlig høj luftfugtighed. Korkfejl er en af ​​de mest almindelige vinfejl. Muggen gennemsyrer drinken, den nærmest kælderlugt afholder effektivt fra at smage.
I tilfælde af at luftfugtigheden falder til under 50% problemer starter også, og i de største trængsler er der atter en prop. Denne gang - som du kan gætte - krymper proppen, og vin oxiderer i overdreven kontakt med luft. Effekt? Flad, trivialiseret smag, og ingen af ​​smagsfornøjelsen.

For det tredje - et sted for vin.

At finde det rigtige sted, hvor vores omhyggeligt indsamlede flasker vil vente tålmodigt på åbning, det er ikke nemt. Det er trods alt ikke nok at sætte dem i den første kant af klædeskabet. Et køleskab er heller ikke en god løsning, medmindre vi skal servere vinen med det samme, og den kun skal køles forsigtigt.
For eksempel bygger vinelskere i USA meget ofte udendørs vinkældre, mens de i Europa ofte er placeret i et tidligere designet rum, under jordoverfladen. I praksis er disse ideelle forhold til opbevaring af ædle drikke. For vin – selvom den er født fra vinmarker badet i solen – kan ikke lide lys, foretrækker en diskret tusmørke. Pas også på nærheden af ​​alt for intense lugte. Så en garage fuld af bilolier og benzinbeholdere bør absolut udelukkes, fordi vin har den vidunderlige evne til at opsuge de omgivende aromaer.
Producenter af husholdningsapparater kom vinelskere til hjælp, der tilbyder en bred vifte af professionelle skabe specielt designet til opbevaring af vin. Det er måske ikke en billig løsning, men bestemt effektiv. De garanterer ikke kun den rigtige temperatur og fugtighed (styres fuldautomatisk), effektive filtre mod indtrængning af lugte udefra, men også meget effektiv. For vores besøgende gæster kan vi således ikke kun prale af en rig samling af sofistikerede drinks, men også en original indretning.