Orange likør

Orange likør

Tidligere blev det troet, at orange likør hjælper fordøjelsen. I dag bruges det som en ingrediens i cocktails som margarita, hvid dame eller kosmopolitisk.

Før vi giver det til gæsterne på den næste fest, lad os finde ud af, hvordan orange likør fremstilles.

Appelsinlikør kaldes ofte Triple sek. Triple betyder, at den blev destilleret tre gange, skønt den hovedsagelig er lavet af bitre appelsiner, det smager meget sødt.

Triple sec blev opfundet i 1834 år på det franske Liqueeurs Combier-destilleri, det er lavet af en blanding af søde og sure appelsinskaller – sidstnævnte importeres fra Haiti. Først gennemblødes soltørrede skind 12 timer i koldt vand. Albedoen fjernes derefter med et roterende blad – den hvide underside af appelsinskal, tilbage for at give likøren en bitter smag.

En skræl uden albedo kaldes zest. Meget mere bruges til produktionen af ​​den bittere zestlikør end den søde – dog er den nøjagtige andel en tæt bevogtet hemmelighed.

Det næste trin er maceration, zest dyppes på 5 dage i sukkerroealkohol, dette gør neglebåndene bløde, mens alkoholen får en orange farvetone.

I slutningen af ​​maceration placeres alkoholskalerne i en kobberbeholder med en lang hals, kaldes en alembic. Når alkohol og glød er inde, alembic er lukket. Kogegrejene opvarmes med varm damp, hvilket får alkoholen til at koge. Alkoholen fordamper og bevæger sig gennem den lange hals til kondensatoren, der, når det afkøles, bliver det til en væske med en mere koncentreret smag, hele destillationscyklussen tager cirka en halv time.

Den således opnåede ånd har en sødlig smag og styrke fra 86 gør 88 procent alkohol. Det første parti destillat, kaldet hovedet, er hvidt, det skylder sin farve orange olie, der samlede sig øverst, efter at have hældt det, er ånden klar til endnu en destillation. Denne finder sted dagen efter, og yderligere to dage senere. I alt vil destillationen gennemgå hele cyklussen tre gange.

Det endelige produkt kaldet hjertet har et alkoholindhold, der spænder fra 81 gør 83 procent. Nu hældes ånden i et kar af rustfrit stål. Sukkervandet opvarmes i en anden beholder. Den således opnåede sirup tilsættes til alkoholen og opvarmes i mindst en time.

Sirupen giver likøren en sødere smag og hjælper med at sænke alkoholindholdet til 40 procent. Likørprøver sendes regelmæssigt til laboratoriet, under kvalitetskontrollen måles alkoholniveauet.

Det er aftapningstid, den første maskine skyller og desinficerer indersiden af ​​glasflasker med isopropylalkohol. På den næste station fyldes flaskerne, disse har 750 ml, men likøren går også i flasker med en anden kapacitet.

En anden maskine placerer metalhætter på halsen, og forsegl derefter flaskerne tæt. Den sidste maskine anvender de forreste og bageste etiketter.

Selvom den orange triple sec likør er farveløs, smagen afslører straks sin frugtagtige oprindelse, så nu, hvor vi ved, hvordan det er lavet, lad os hælde lidt på os selv. Velsign dig!!!