Hvorfor græder du over løg??

Hvorfor græder du over løg??

Du skærer heldigvis løg til middag, når BAM! Dine øjne klemmer, og tårer løber ned over dit ansigt. Måske er brændingen så stærk, at du skal træde tilbage! Hvorfor er løg sådan en ubehagelig grøntsag? Godt, det kommer faktisk ned til en fascinerende biokemi. Før det var i dit køkken, løg producerede med glæde mad fra solen og absorberede mineraler fra jorden. Det viser sig, at løg er særligt gode til at absorbere svovl, som det bruger i mange aminosyrer. Når du skærer løg, du åbner celle for celle, frigøre deres flydende indhold. Tidligere separerede enzymer mødes svovlrige aminosyrer og danner ustabile svovlsyre, som derefter bliver til et kemikalie kendt som syn-propanetial-S-oxid. Dette snigende kemikalie er flygtigt, hvilket betyder, at det fordamper let og forårsager en brændende fornemmelse, når den rejser sig fra skærebrættet og kommer i kontakt med øjenkuglerne. Forsøger at beskytte dine dyrebare øjne mod skader, hjernen frigiver hurtigt en tåre, for at skylle irriterende ud. Du er tilbage med røde øjne og tårfarvede kinder i midten af ​​køkkenet, åbenlyst offer af en slags (fantastiske) botanisk krig.

Så hvad kan man gøre, for at reducere alt dette løgskemidrama? Nogle sorter af løg, især søde løg, de er mindre svovlsyre end andre og derfor mindre tilbøjelige til at råde øjnene. Du kan også fryse eller afkøle løg, inden du klipper det; dette bremser de enzymer, der er ansvarlige for en række uheldige kemiske hændelser. Andre tricks – såsom at tænde en tændstik, spise brød mens du hugger eller trækker vejret med munden – de er meget mindre effektive (hvis de overhovedet er), men desperation er opfinderen (eller noget i den stil), sandhed? Prøv dem, hvis du skal.