Korrigering af vin "tør"

Korrigering af vin "tør".

At korrigere en vin betyder at tilsætte sukker til den, og med visse frugtsorter også syre, eller sænke surhedsgraden i frugt med høj surhed. Korrigering af vinen, i storstilet produktion, er strengt defineret ved lov, ale min, kun at fremstille vin til personlig brug, vi behøver ikke bekymre os så meget om reglerne. Bortset fra vin og naturlig juice, som produceres i gode år uden tilsætningsstoffer eller behandlinger (under alle omstændigheder handler det om druer og æbler), der er en slags grundlæggende opskrift til vinfremstilling, på grundlag af hvilken deres kvalitet bestemmes.

Almindelig frugtvin at drikke, kaldet vin skal, har mindst 40 ° Ochsle. Saften fra vores regnskabseksempel kan derfor klassificeres som anvendelig i henhold til dette kriterium. Der er ingen krav til denne type vin, undtagen en, du skal drikke dem hurtigt. Det varer højst indtil næste forår.

Jeg ved det fra min egen erfaring, at kernevin ikke skal sættes under 60 ° Ochsle. Om året 1982 æbler fik for eksempel 62 på Ochsle-skalaen.

En sådan vin anses for at være ret lys, og den er den laveste værdi, som drikken skal have, hvis hun overlever den næste sommer. Selvfølgelig er dette ikke en nødvendig betingelse; hjemmelavet vin bruges primært til at drikke, ikke dette, at opbevare kælderen med ædle og sjældne typer. Selv med den største indsats vil vores produkt ikke tilhøre dem.

Det er dog anderledes med korrigerede vine, for hvilken saften blev beriget med tilsætning af sukker i overensstemmelse med vinloven. I henhold til basisopskriften indeholder medium-lette bordvine maksimalt 80 ° på Ochsle-skalaen, og dessertvine højst 120-130 °.

En juice indeholdende 45 ° Ochsle kræver derfor tilsætning af sukker, så den kan producere en god bordvin med et alkoholindhold 10,6% (80° Ochslego = 10,6% alkohol). At hæve væskeværdien med 1 ° på Ochsle-skalaen, det skal beriges med en tilføjelse 2,6 g sukker pr. liter. Så for at opnå den ønskede værdi på 80 ° skal Ochsle tilføjes (80 – 45) = 35 ° Ochslego: 35 x 2,6 = 91 g / l. Til en ballon med en kapacitet 50 liter ville være det 4,55 kg.

Ved at udføre beregninger, du kan rette enhver frugtsaft, beregnet til bordvin, og dessert.

Men der er en ting mere at huske her. I almindelige bordvine med en værdi på op til ca.. 90° Ochsle hele sukker (afhængigt af gærens race og deres gæringsstyrke) det laves til alkohol (+ carbondioxid), de fermenteres således fuldstændigt efter slutningen af ​​gæringen, tør.

Med en højere vægt af most forbliver resten af ​​sukkeret usyret i dessertvine, hvilken gær ikke kan behandle. Ved måling af den færdige dessertvin vil indikationerne af sukkermåleren variere mellem 10 ° og 20 ° Ochsle. Mere om dette i beskrivelsen af ​​udførelse af gæring. Mere nøjagtige data, vedrørende tilberedning af bord- og dessertvine, i sektionen opskrifter. Omhyggelig berigelse af most med lave Ochsle-værdier udføres hovedsageligt med bordvine, det vil sige i kerner og druesaft, mens bærjuice skal omdannes til dessertvine. Tørre bordvine fra sidstnævnte frugt har for meget en skarp smag.

Tør krystalsukker bruges til at korrigere vin "tør" (intet druesukker!) og det opløses i opvarmet most. Kun der, når der ikke er flere sukkerkrystaller i bunden af ​​skålen, opløsningen kan blandes med resten af ​​saften.

Kernesaften skal veje mindst 55-60 ° Ochsle, så det kan gøres let, ung vin. En ædlere bordvin (svarende til udvalgte vine) skal indstilles til 80 ° Ochsle, her mener jeg ikke kun æble- eller pærevin, men også hvid druevin. Rød druevin kan udstille 90 ° Ochsle. Alle disse vine gæres til slutningen, de er tørre. Dessertvine er sat på 100-120, og endda 130 ° Ochsle. Disse typer vine indeholder mere eller mindre uforarbejdet sukker, resterende sødme. For at øge tætheden af ​​frugtsaft med 1 ° Ochsle, du er nødt til at tælle 2,6 g sukker pr. liter.