Käymisen ja kirkastuksen loppuun saattaminen

Käymisen ja kirkastuksen loppuun saattaminen

Kun viini lakkaa toimimasta - vesi putkessa vakiintuu ja se ei enää turvota - tarkista sokeripitoisuus viinimittarilla. Jos viinin sokeripitoisuus ei laske useita peräkkäisiä päiviä, tarkoittaa, käymisprosessi on valmis.

Heikompia viinejä kerätään keskimäärin 3 kertaa sedimentin ylhäältä (käymisen jälkeen), vahva 4 ajat (viat viini yhteistyötä 3-6 viikkoa, lietteen päästönopeudesta riippuen), aina muistaa viinin mahdollisimman lyhyestä kosketuksesta ilman kanssa. Vahva viini viimeisessä kastikkeessa, jälkiruoka voidaan hapettaa.

Viini tulee maistaa aina ensimmäisen keräyksen aikana, koska käymisen aikana voit lisätä jotain muuta, esim.: sokerisiirappi, hunajaa tai mehua muista hedelmistä. Tämän ansiosta viini on maukkaampaa ja vastaa odotuksiamme.

Jos viini ei ole kirkas, voimme odottaa, että se selviää itsestään - luonnollisesti (se voi kestää jopa 10 kuukaudet), tai muuten voidaan käyttää suodattimia tai kirkastavia aineita. Voimme suodattaa viiniä sideharsoilla, kangas, flanelli, erikoissuodattimet tai -sarjat painovoimasuodatusta varten. Yhtä hienoainetta voidaan myös käyttää:

 • Klarowin (bentoniitti) - se on tehokas aine viinien ja mehujen kirkastamiseen. Vedessä turvotettuna sillä on vahvat imeytymisominaisuudet. Pussin sisältö 10 litraa viiniä varten;
 • Valmiina - erittäin nopea ja erittäin vahva, binääri (K1 + L1), ammattimainen kirkastin säätöjä varten. Täydellinen mashin ja valkoviinien kirkastamiseen. Täydellisen raivauksen aika 24 tuntia. Pussin sisältö 25 litraa viiniä varten;

Ohje: kun viini tai mash lakkaa "toimimasta", dekantoi ne sedimentistä toiseen astiaan. Sekoita asetukset hyvin ennen valmisteen lisäämistä, lisää sitten koko K1-pussin sisältö
ja sekoita kaikki huolellisesti noin 30 sekunnin ajan. Lisää sitten pussin J1 sisältö ja sekoita uudelleen. Lähde hiljaiseen paikkaan, selvennysprosessi alkaa muutaman minuutin kuluttua, täydellinen puhdistus jopa 24 h.

 • Aktiivihiili - pilvisyyteen ja ummehtuneeseen jälkimakuun, hiiva tai hometta;
 • Munan proteiini - 1. kerros. 25-30 l viiniä, rikki pienessä määrässä viiniä;
 • Piisol;
 • Nestemäinen tai jauhettu gelatiini, esim.: ENARTIS Goldenclar;
 • Monikomponenttinen aine - ENARTIS NEOCLAR - selkeyttävä valmiste, jolla on hyvin laaja kirjo aktiivisuutta, se poistaa myös polyfenoleja ja proteiineja, parantaa viinin vakautta ja aistinvaraisia ​​ominaisuuksia. Täydellinen valkoviinien ja punaviinien kirkastamiseen. Koostuu ENARTIS NEOCLAR he tulevat sisään: bentoniitti + jauhettu gelatiini + jauhettu munanvalkuainen + aktiivihiili.
 • Monikomponenttinen aine - ENARTIS CLARIL SP - laajakirjoinen kirkastava aine, valkoviineille ja punaviinille. Sävellys: bentoniitti 50%, PVPP 20%, kaseinaatti 15%, piidioksidi 15%. Toimintaspektri: poistaa fenolit ja polyfenolit, eliminoi proteiinien samenemisen, parantaa läpinäkyvyyttä, eliminoi ainesosat, jotka ovat vastuussa viinin "ruskistumisesta", vähentää katkeruutta ja parantaa viinin aistinvaraisia ​​ominaisuuksia, parantaa tuoreutta.

Löydetty Googlesta:

 • viinin selitys
 • viinin käymisen päättyminen
 • viini lakkaa toimimasta
 • kuinka tehdä viinisuodatin
 • mash-selvennys
 • viini lakkasi toimimasta mitä tehdä seuraavaksi
 • talon viinin käyminen