TALVILINNAT

Bulgariassa talvi on ollut ennustamisen ja ennustusten aika vuosisatojen ajan. Tulkaa vain tänne, missä herkkä vihannesten viljely, hedelmät ja kukat vaativat poikkeuksellisen suotuisia sääolosuhteita, tämä passiivisen odottamisen aika toi mukanaan erityisen ahdistuksen tuntemattoman edessä. Joten kaikkia taivaassa ja maassa olevia merkkejä tarkkailtiin huolellisesti, yrittää arvata heiltä lumen alla nukkuvien hedelmätarhojen ja viinitarhojen tulevaa satoa, ja laumojen kohtalo, joka menee vuoren laitumille keväällä.
Vanhassa bulgarialaisessa profetioiden kirjassa sanotaan, että ,,jos joulu on sunnuntaina, talvi on leuto, ja syksy - tuulinen. Tulee hedelmiä, lukuisia tetrapodeja ja runsaasti hunajaa”. Ennusteet ovat hieman huonommat, kun joulu putoaa lauantaina. Sitten "…talvi tulee olemaan ankara ja tuulinen, ja lunta sataa lunta. Kevät ja kesä ovat märät, hedelmiä on vähän, ja lampaat häviävät”.

Ennustukset koskevat myös ilmakehän ilmiöitä.
Ja kyllä, ”Jos ukkosta ja ukkosta esiintyy joulukuussa, siellä on sato viljaa ja hedelmiä, mutta sitten maailmassa on kylmä aika”.
Täällä edelleen elävissä sananlaskuissa oleva kansan viisaus ilmaisi vankan vakuuttumisen, että jos kesän pitäisi olla hedelmällinen, talven pitäisi olla luminen. Joten sitä puhutaan Bulgariassa, että "lumi godina, hedelmällinen vuosi” (luminen vuosi - hedelmällinen vuosi). Leuto talvi ei myöskään edusta hyvää, ja paikalliset ylängöt vaativat jopa "ot topał januari antaa te pazi-suon” (Jumala kieltää lämpimästä tammikuusta). He myös väittävät, että "ellei se ole valkoista jouluna, Gergiowden ei ole vihreä”.
Muinaisten aikojen bulgarialaiset viettivät talviiltoja paitsi profetioissa. Nämä viljelystä vapaat päivät, jotka päättyivät pitkiin iltoihin, olivat erityisen suotuisia sosiaalisiin kokouksiin ja kaikenlaisiin perhejuhliin. Tänä talvena tytöt, jotka menivät ulos yöllä, odottivat heitä, kuulla St.. Atanasa - suojelukaupunki, jonka lähtö vuorille lopetti kesäkauden. Pyhä Atanas lauloi:
"Tule kylmäksi, kesä on kulunut,
Ja tuo mukanasi pitkät yöt iltaisin”…
Näyttää, että talvikuukaudet ovat edes nykypäivän Bulgariassa suotuisampia järjestämään erilaisia ​​pelejä, juhlat, vierailla ystävien luona. Juuri silloin, kun sinun ei tarvitse kiirehtiä töihin tontilla, loppujen lopuksi on helpompaa saada vapaa hetki vierailla naapureillasi ja keskustella iltaisin viinilasillisen tai mastiksin ääressä.
Se on kuitenkin muuttunut, valitettavasti, talvimaisemat, naapuruston kokoukset; koska nykyaikaisissa huoneistoissa on vaikea elvyttää vanhojen bulgarialaisten talojen tunnelmaa, jossa perhe-elämä kiertyi savupiipussa palavan tulen ympärillä.