VOIVAN MAIDON MAA

Päinvastoin kuin keskimääräisten matkailijoiden keskuudessa, jotka koskettavat tätä maata merestä, Bulgaria on itse asiassa vuorten maa. Vuorimuodostelmat (Stara Planina, Rila, Pirin, Rodopit) miehittää 30% maa, ja laitumet, niittyjä ja vuoristolaitumia on enemmän kuin peltoa. Nämä erityisehdot ovat toteutuneet, että lampaiden kasvatus on kehittynyt täällä vuosisatojen ajan, joka on aina pohjimmiltaan määrittänyt asukkaiden ruokailujärjestelmän. Loppujen lopuksi bulgarialaisen keittiön perusliha on lampaanliha, itse asiassa karitsanlihaa. Vain maalla on varaa tällaiseen vilpittömyyteen, jossa lampaiden populaatio on korkeimmat indikaattorit Euroopassa. Bulgaria kuluttaa myös paljon maitotuotteita, mukaan lukien tietysti kuuluisa jogurtti, kutsui täällä "kiseło mliako”.
Hapanmaito on poikkeuksetta pysyvä tuote tyypillisen bulgarialaisen päivittäisessä valikossa. Ne tarjoillaan pienissä kulhoissa ja syödään lusikalla, koska tiheä, homogeenista massaa on vaikea pitää juomana. Jogurtti - kansallisena erikoisuutena - on myös kaikkien ruokalistalla, jopa hienoimmat ravintolat. Se tarjoillaan yleensä alkupalana tai jälkiruokana (sitten sokerilla, kompottihedelmiä tai hilloa). Bulgariassa on ravintola, jossa hapan maito on erityinen erikoisuus. Sitä kutsutaan "Poda” ja sijaitsee |on lähellä Kamchiaa, hieman syrjässä Varna t Burgasin lyötyiltä radoilta. Ja vaikka se ei ole lainkaan matkalla, ne pysähtyvät melkein aina, täällä ovat linja-autot, jotka kuljettavat turisteja Kultahietikolta, Druzhba ja Balchik Sunny Beachille. Täällä he tarjoavat maitoa niin paksulla sakeudella, että voit leikata ne veitsellä. Tämä laitoksen erikoisuus on ravintola "Poda” myy myös noutoa varten, muovia, yleensä yhden kilon pakkaus. Lampaanmaidosta vastaava erikoisuus tarjoillaan Szipkan juurella.
Paikallisen hapan maidon kasvava suosio Bulgariaan vierailevien ulkomaalaisten keskuudessa vahvistaa sen maailmankuulun, joka kasvaa jatkuvasti tämän tuotteen taitavan mainonnan ansiosta länsimarkkinoilla. Pariisissa jogurtti nimeltä "bulgaria” saavuttaa korkeimman hinnan.
Bulgarian hapanmaito, itse asiassa ainesosa, joka aiheuttaa sen käymisen, on jo pitkään kiehtonut lääkäreitä. Löydetty ja luokiteltu Lactobacillus bulgaricus -kannaksi, lakkasi olemasta salaisuus. Nykyään se tunnetaan, että sillä on erittäin hyödyllinen vaikutus ihmiskehoon, erityisesti ruoansulatuskanavan kunnossa, vatsa, Tarkista. Se vaatii kuitenkin paikallista ilmastoa. Erillään, Bulgarian 'lactobacillus” käytettiin lääkkeen "Gastrofarm” vatsavaivoja vastaan, ja erityisesti mahahaava. Gastrofarm-hoidon aikana” kipu ja muut sairaudet häviävät nopeasti. Se löydettiin myös, että "lactobacillus” uudistaa koko kehon ja sitä voidaan tehokkaasti käyttää erilaisissa sairauksissa. Siten tämän käyttökelpoisen bakteeriryhmän käyttöä patenttijulkaisussa US-patenttijulkaisu nro 4 000 000 väittää 45 maailman maissa.
"Kiseło Mliako” on valmistettu lampaanmaidosta, lehmä, ja jopa vuohi ja puhveli. Maito pastöroidaan ensin ja haihdutetaan, ja sitten tehdään happamaksi mainituilla bakteereilla. Maidon sakeuden tulee olla tasainen ja tasainen, ei merkkejä kaasutuksesta.
Sitä ei tiedetä, tai keskimääräinen bulgarialainen - joka aloittaa päivän hapanmaidolla - ymmärtää sen ainutlaatuiset ominaisuudet joka kerta. Tutkijat sanovat kuitenkin, että systemaattinen suurten jogurtimäärien kulutus on m. sisään. bulgarialaisten pitkäikäisyyden salaisuus. Tällä hetkellä Bulgariassa 100 tuhat. asukkaat putoavat 52, jotka ovat ylittäneet 100 vuotta. On myös alueita, joilla on tältä osin ennätyksiä. Näitä ovat esimerkiksi. Smolyan Rhodopen vuoristossa.
Jogurtin erityisominaisuuksia on käytetty * jopa kosmetiikassa. Bulgarialaiset käyttävät esim.. "Kiseło Mliako” hiusten pesuun. Maito sekoitettuna tuoreisiin munankeltuaisiin antaa shampoolle, joka ravitsee ja vahvistaa hiuksia. Jogurttia käytetään myös kosmeettisiin naamioihin, joilla on valkaiseva ja kosteuttava vaikutus.