MITEN KASZKAŁU "Sielun" kanssa on!

Bulgarian maitotuotteiden jalostus ei ole vain kuuluisa jogurtti, ne ovat myös erinomaisia ​​juustoja, jonka tuotantoon puolalaiset ylängöt ovat erikoistuneet vuosisatojen ajan. Eivät kaikki, jonka retkireitti johtaa vuoren paimenen mökkiin, uskaltaa kokeilla "väkijoukkoa"”, se on bryndza, jota pidetään nahkapussissa, jossa hiukset ovat käymisen aikana, toisaalta kaikki ovat iloisia täällä tehdystä kashkavalista.
Kashkavalin valmistelu ei ole helppoa. Tämä juusto vaatii erityisiä kypsytysolosuhteita, joka tulisi tehdä ilmavissa luolissa, joiden lämpötila on 5-8 ° C. Kun maito on lämmitetty ja konsentroitu, hera valutetaan ja massa sekoitetaan käsillesi, ja aseta se sitten puisiin pyöreisiin muotteihin. Tarvitset 8 kg: n juustopyörän 50 Ja lampaanmaitoa tai 100 Ja lehmänmaito.
Maustetut viljelijät tietävät, että hengittää sieluun, Lampaiden laiduntamisen tulisi noudattaa erityisiä sääntöjä; aamulla lampaiden tulisi syödä valkoinen apila, keskipäivällä - ruoho lisäämällä kuivaa voikukkaa ja luuta, ja iltapäivällä sen pitäisi laiduntaa paikoin, missä tuoksuvat yrtit kasvavat, kuten esimerkiksi. timjami. Mutta kuka noudattaa näitä sääntöjä tänään? Kuka haluaa jahtaa lampaita salista saliin? Joten ei ole modernia kashkavalia, kuten vanhanaikaiset bulgarialaiset väittävät, "sielu, jota hän tarvitsee".”. hyvin, Ehkä se on jälleen pohjoisen barbaarisemme puute, mutta olemme puolikova, rasvainen juusto maistui todella hyvältä. Varsinkin punaviinin lisäyksenä.
Bulgarian kodeissa tarjoillaan usein paistettua kashaa. Se on erittäin suosittu ruokalaji. Viipaloitu paksu 1 cm: n juusto upotetaan hetkeksi haaleaan veteen, ja rullaa se sitten jauhoihin ja lyötyyn munaan. Sitten se paistetaan kuumassa öljyssä, muistaen, jotta tuli ei ole liian ankara, koska juusto ei voi palaa, ja sisällä, se on liuotettava kokonaan paistetun kuoren alle, kiinteä massa. ”Kashkaval-ruutu” sitä tarjoillaan aina esilämmitetyillä levyillä, että sulatettu juusto ei pääse katkaisemaan.
Jogurtti ja juusto maistivat meille kuitenkin parhaiten ravintolassa “Koszarata” Kultahietikolla. Tämän paikan maisemat, jonne menet pitkin kapeaa metsäpolkua, jota valaisee pajuihin mehiläispesiin peitetyt lyhdyt, maatilan ohittaminen lampaiden huutamisella, se inspiroi aina mielikuvitustamme. Tuli palaa päähuoneen keskellä olevassa suuressa savupiipussa, lammasnahalla peitetyt penkit ja tarjoilijoiden käden kaatama paimenen kellojen musiikki, luoda viehättävä ilmapiiri tästä paikasta. Täällä joimme ensimmäistä kertaa ,,ajran ”- loistava jano-sammutusjuoma, joka on valmistettu jogurtista ja soodavedestä, ja tässä muodostui syvä vakaumuksemme, että Bulgaria on sanan täydessä merkityksessä maitoa virtaava maa, joka on kuuluisa hyvistä lammaskoiristaan. Kansanlaulussa sanotaan: ,,Kesä on rakeita tai talvella lunta? Eikä kesän rakeita, eikä talvella lunta. Se on Jankuła-pastuch, Jankuła-paimen yhdeksällä karjalla, yhdeksän yhdeksänsadan karjan kanssa…” Nykyään tällainen näkemys on mahdollista liwadassa” Borowiec, Pamporowa, Rilan rinteet, Pirinu, Stara Planina…