Bourbon Whisky - suoraan Yhdysvalloista

Bourbon Whisky - suoraan Yhdysvalloista

USA: n viskin historia on hyvin pitkä ja runsas - tämä juoma ilmestyi Amerikan mantereella käytännössä silloin, kun ensimmäiset uudisasukkaat saapuivat Brittein saarilta., ja siitä lähtien se on asettunut lopullisesti. Riittää vain sanoa, että Yhdysvalloissa tuotetaan tällä hetkellä paljon viskilajikkeita, joita ei käytännössä tunneta missään muualla maailmassa, ja niiden tyypillinen maku itse, tuoksu ja väri, että niitä ei voida sekoittaa mihinkään muuhun.

Mutta mistä jonkun pitäisi aloittaa, joka haluaa tietää kaikki amerikkalaisen viskin aarteet? Bourbon on ehdottomasti paras ehdotus täällä, yksi kahdesta - Tennessee Whiskyn vieressä - tämän juoman tärkeimmät ja tunnetuimmat lajikkeet Yhdysvalloista.

Kuten monet muutkin amerikkalaiset viskit, myös Bourbonilla on yksi Yhdysvaltain alue, jota voidaan pitää hänen kotimaanaan - se on Kentuckyn osavaltio, josta valtaosa tämän juoman tuottajista tulee, ja monet gourmetit pitävät tasaisena, että Bourbonilla mistä tahansa muusta osavaltiosta ei ole edes oikeutta maistaa vähintään puolet niin hyvältä, kuin Kentuckyssä tehty. Tämän juoman historia on erittäin rikas, ja luultavasti juontaa juurensa 1700-luvulle, kun Elijah Craig-niminen pastori kehitti sen valmistusmenetelmän alkuperäisessä muodossaan. On syytä huomata, että tämäntyyppisen viskin tuotantoprosessiin liittyy paljon lakeja, jonka ansiosta se säilyttää aina tyypillisen maun ja aromin.

Ensimmäinen ehto, jonka Bourbonin on täytettävä, jotta todelliset gourmet-ihmiset tuntevat sen kokonaan, on tammipuusta valmistettujen tynnyrien käyttö tuotannossa.. Okres leżakowania w beczkach dębowych jest bardzo różny, tislaamosta riippuen, mutta joka tapauksessa sen on oltava vähintään neljä vuotta. Oprócz tego niezwykle ważne są zarówno same drożdże gorzelnicze (znane specjalistyczne drożdże do zacierów zbożowych) sekä sen tuotannossa käytetty vilja. Podobnie jak i praktycznie wszystkie inne rodzaje amerykańskich whisky również i Bourbon jest wytwarzany z zupełnie innych rodzajów zbóż i z użyciem innych szczepów gorzelnianych drożdży niż te trunki, joita tuotettiin perinteisesti Brittein saarilla - tämä johtuu pääasiassa tavanomaisista vaikeuksista saada tiettyjä raaka-aineita Amerikan mantereella. Bourbonin pääainesosa on maissi - vaikka vain joissakin lajikkeissa se muodostaa suurimman osan viljaseoksesta, mutta sisällön on oltava vähimmäismäärä 51%. Ciekawostką mogą być tutaj również drożdże gorzelniane, joita käytetään sen tuotannossa. Hyvin usein niihin lisätään ainakin pieni osa edellisen erän valmistuksessa käytetystä hiivasta, mikä on myös erittäin tärkeää tyypillisen maun ja aromin saamiseksi.

Bourbonin tuotantoprosessi voi tuntua melko monimutkaiselta, mutta kaikki nämä menettelyt ovat yksinkertaisesti välttämättömiä tätä varten, tehdä juoma, joka tyydyttää jopa vaativimmatkin gourmet-asiakkaat. Ehkä tunnetuin Bourbonin tuotantoon osallistuva tuotemerkki on kuuluisa Jim Bean, ja täällä kannattaa aloittaa seikkailusi tällä viskilajikkeella. Voimme sanoa turvallisesti, että Bourbon on ehdottomasti yksi mielenkiintoisimmista tämän juoman lajikkeista kaikista valtioista peräisin olevista, siksi ehdottomasti jokaisen gourmetin tulisi kokeilla sitä ainakin kerran - joka tapauksessa, sen epätavallinen maku ja aromi tekevät, on erittäin helppo rakastua häneen!

Löydetty Googlesta lauseiden kautta:

  • bourbon-viski
  • viskitislaus
  • viskityypit
  • sedimentointisäiliön tislaus
  • mitä hiivaa bourbonille
  • amerikkalaiset bourbon-tyypit
  • bourbon on erilaisia ​​viskejä?
  • bourbon whysky
  • bourbon-tislaus
  • kuuluisa viski