Käyminen ja hiivan valinta

Käyminen ja hiivan valinta

Valmistettua asetusta varten (hedelmämassa tai mehu + ensimmäinen annos sokerisiirappia) lämpötilassa. aloittaa 18 - 200C, lisää ravinneliuosta 3-5 g / 10 l, periaatteessa, että mitä laimennetumpi rypälemehu, sitä enemmän väliainetta. Keskitaso, jonka pääainesosa on diammoniumfosfaatti, se on välttämätöntä hiivan oikeaan lisääntymiseen ja oikeaan käymisen kulkuun. Seuraavia mediatyyppejä on saatavana:

 • Perusväliaine - mineraaliravinteiden liuos, jonka pääainesosa on diammoniumfosfaatti, sitä lisätään rypälemehuun 3-5 g / 10 l säätöä.
 • Ravintoalusta B1-vitamiinia, esim.: ENARTIS-RAVINTOLAITTEIDEN VALVONTA - sisältää diammoniumfosfaatin lisäksi B1-vitamiinia, ja dekstriinit, jotka sitovat hiivalle myrkyllisiä aineita, sitä lisätään 5 g / 10 l säätöä. B1-vitamiini stimuloi hiivan kasvua ja on voimakas fermentaation aktivaattori. 15g / 50 1 väliainetta ENRTIS-RAVINTOJEN VALVONTA antaa 30 mg / 50l Vitamin B1 -asetusta - EU: n enimmäisannos.
 • KOMBI-väliaine, esim.: ENARTIS NUTRIFERM SPECIAL - sisältää diammoniumfosfaatin ja B1-vitamiinin lisäksi, hiivasoluseinän valmisteet, joilla on kyky absorboida käymistä estäviä aineita, mukaan lukien rasvahapot. Sitä lisätään 3 g / 10 litraa. Sitä käytetään useimmiten hedelmissä, joita on vaikea käydä (esimerkiksi.: omenat, päärynät jne.), voimakkaasti laimennettu rypäleen puristemehu, hunaja ja viini käynnistyvät uudelleen (fermentoinnin jatkaminen sen jälkeen, kuten viini lakkaa toimimasta liian aikaisin).
 • ENARTIS NUTRIFERM START monikomponenttinen ravinneliuos - uuden tyyppinen monikomponenttinen ravinnealusta - energia, valmis aloittamaan alkoholikäymisen hyvin nopeasti, suositellaan, kun käyminen on loppunut, sisältää vit.B1, annos 20g / 60 tehdä 100 litraa asetusta, 20g / 50 litraa, jos käyminen on lopetettu
 • ENARTIS-RAVINTOLAITTEET - markkinoiden edistynein väline - koostuu vitamiineista ja erityisesti valituista hiivasoluista z korkea aminohappopitoisuus. Vapaat aminohapot ovat tärkein aine, ovat esiasteita fermentaatioprosessissa syntyvien tärkeimpien aineiden / alkoholien syntetisoimiseksi, estry, aldehydi, glyseroli, jne./, jotka lisäävät viinien aromaattista voimakkuutta ja monimutkaisuutta. Ravinneliuoksen hyödyntäminen parhaalla mahdollisella tavalla NUTIFERM AROM suosittelemme käyttämään Challenege AromaWhite- tai Challenge RedFruit -hiivaa, joilla on suurin metabolinen kyky muuttaa vapaita aminohappoja aromaattisiksi aineiksi.

Seuraava askel on lisätä arvokasta viinihiivaa, joka tulisi kaataa heti asetuksen valmistamisen jälkeen. Viinihiivan lisääminen vähentää hallitsematonta käymistä, villin hiivan aiheuttama, elävät hedelmän pinnalla.

Villihiiva kuuluu huonosti käyvien hiivojen ryhmään, jolle on tunnusomaista alhainen alkoholinkestävyys - useimmille niistä resistenssin yläraja on 4% alkoholin määrä. Koska emme pysty määrittämään hedelmällemme kasvavaa kantaa, silloin emme voi määrittää käymisen loppuvaikutusta villihiivaan. Toisinaan voi esiintyä rasitusta, joka pystyy fermentoimaan kokonaan rypälemehun sisältämän sokerin, mutta yleensä viinit ovat sekä maun että alkoholipitoisuuden suhteen heikkoja (6-9%) - samalla epävakaa ja alttiina taudeille, ei sovellu pidempään säilytykseen.

Villihiivan käymisen vakava uhka on myös etikkahapon ja sen estereiden liiallinen tuotanto lukuisissa villihiivoissa Apiculatus. Siksi suosittelemme aina jalon viinihiivan käyttöä, joka on valittu sopivasti sarjan tyypille ja värille sekä käymisolosuhteille, esim.: lämpötila.

Jos käytämme perinteinen viinihiiva, saatavana kuivana tai nestemäisenä, meidän on valmistauduttava
heistä äitihiiva (niin tapa määritellään, moninkertaistaa hiiva ennen niiden lisäämistä erään). Valmista hiivan äiti 2-3 päivää ennen asetusta, reseptin mukaan, joka löytyy jokaisesta hiivapaketista. Huomaa, että hiivan tulisi lisääntyä kunnolla, Pidä ne lämpimässä paikassa
(vakiolämpötilassa noin 26 ° C0C - 300C) kunnes muodostuu runsas vaahto. Hiiva valitaan viinin hedelmän ja värin sekä suunnitellun vahvuuden mukaan. Hiivan valintamenetelmä on esitetty taulukossa nro. 2.

Voimme myös hakea Aktiivinen viinihiiva, jotka eivät vaadi etukäteen valmistelua. Ne aktivoituvat kaadettuaan 150-200 ml kiehuvaa vettä lämpötilassa. ok. 300C (tai hiivan esitteessä ilmoitetussa lämpötilassa). Sekoittamisen ja 20-30 minuutin odottamisen jälkeen., Tällä tavalla valmistettu hiiva-äiti kaadetaan asetukseen. Aktiivisen hiivan tyyppi valitaan fermentointimenetelmästä ja kovettumistyypistä riippuen:

 • ENARTIS Ferm EzFerm - kanta, joka on valittu sen poikkeuksellisen lujuuden vuoksi - jatkaa tehokkaasti lopetettua käymistä, jopa erittäin vaikeissa olosuhteissa (asianmukaisella menettelyllä). Antaa sinun päästä yli 18% alkoholia. Suositellaan myös raskaisiin säätöihin.
 • ENARTIS Ferm AromaWhite - suositellaan pääasiassa tuoreiden ja hedelmäisten valkoviinien ja voimakkaiden hedelmäisten ruusuviinien valmistukseen. Haju ja maku neutraali, voit saada täyden kimppun hedelmiä viinistä.
 • ENARTIS Ferm Red Fruit - omistettu tuoreiden ja hedelmäisten punaviinien tuotantoon, ja laadukkaita viinejä, kuten: Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, jne. Esittää malolaktisen käymisen, sille on ominaista vähäinen vaahtoaminen ja korkea glyserolituotanto. Se vahvistaa punaista väriä ja viiniä.
 • ENARTIS Ferm SC - yleinen viinihiiva, omistettu valkoviineille ja ruusuviinille. Ne säilyttävät viinissä käytettyjen hedelmien aromin, lopputulos on pyöreä ja täynnä makua.
 • ENARTIS Ferm EsPerlage - omistettu tuoreiden ja voimakkaasti hedelmäisten valkoviinien tuotantoon, rosé ja kuohuviinit. Niille on ominaista korkea glyserolituotanto ja alhainen happamuus.
 • Oenoferm Riesling - vähän alkoholisoivaa hiivaa, omistettu kevyille ja hedelmäisille Riesling-viineille.
 • Oenoferm PinoType - omistettu valolle, tuoreet ja hedelmäiset ruusu- ja punaviinit, omistettu PinotNoir-kannoille, PinotBlanc, PinotGris, Chardonnay, voita typu Burgundy.

Huomaa, että äiti-hiivan lämpötilaero, ja asetusarvo ei ollut suurempi kuin 80C.

 

Löydetty Googlesta:

 • kuinka tehdä omenaviiniä
 • kuinka tehdä punaherukaviiniä
 • viinihiiva
 • hiiva viiniin
 • miten tehdä viinihiiva
 • miten tehdä viiniä parannuskeinoa
 • viinihiiva Varsova