Korkkiviini ja muut viinivirheet

Korkkiviini ja muut viinivirheet

Eniten kuullun viinin yleisin haitta on, että viini on korkkia. Voimme haistaa sen samalla haistaessamme juuri avattua viiniä (tämän haitan voi jopa tuntea haistamalla viinikorkit), sitten aistimme mätäisen, katkera haju, lehtimainen haju, homeen haju. Tämä on tyypillinen viinivirhe, jonka aiheuttaa korkki, tarkemmin sanottuna tietty homeensienten laji, joka voi pesiä korkin sisällä, koska se ei ole vaurioitunut korkin desinfioinnin aikana tuotantoprosessissa. Kyseinen homeen sieni on runsaasti korkkitammimetsissä, josta se voidaan siirtää yksittäisiin pistokkeisiin tuotannon aikana.
Korkkimuotti sieni, se ei ole ainoa sieni tai bakteeri, joka voi tartuttaa korkin. Viinikorkit, joita on säilytetty väärin toimitusketjussa (tuottajalta, joskus muutaman välittäjän kautta viininvalmistajalle), se voi saada tartunnan millä tahansa bakteerilla, mikä vaikuttaa haitallisesti viiniin.

Muut yleisimmät viinivirheet ovat:

– maitohappo - se muodostuu viineille, jotka eivät ole täysin käyneet, pidätetään epäedullisissa olosuhteissa (likaisissa ja liian lämpimissä huoneissa), viineissä, joita pidetään hiivan sedimentin päällä liian kauan, viinissä, joissa on liian vähän happamuutta ja tanniinien määrää. Viinissä voimme sitten tuntea maitojauheen katkeran ja hapan hajun, kefiru, joskus jopa hapankaalia. Menettely: jos havaitsemme tällaisen vian, voimme kokeilla muutaman jälkeen (3-4) kaatamalla sedimenttiviiniä aina puhtaaksi, uusi fermentori, yritä selventää viiniä aktiivihiilellä, sulfaatti pyrosulfaatilla 1-2 g / 1 l viiniä ja happamaksi lisäksi sitruunahapolla noin 1 g / 1 l viiniä.

– rikki muistiinpanot - erittäin huono viinivirhe, ilmenee selvästi mätänevien munien hajusta, rikki otteluissa. Se muodostuu useimmiten viinin liiallisen ja epäpätevän rikkihapon seurauksena. Tämä vika voi syntyä käymisestä. Jotkut hiivarodut voivat myös reagoida sulfiittien kanssa huonolaatuisessa vedessä ja tuottaa samanlaisia ​​määriä viinissä., pahanhajuiset yhdisteet. Vika on yleisin valkoviinissä, koska ne ovat rikkipitoisempia kuin punaviinit. VAROITUS: meidän on muistettava, että kaliummetabisulfiitti, käytetään viinien vakauttamiseen, liian suurina annoksina käytettynä on haitallista kehollemme, siksi meidän tulisi välttää rikkivetyä saastuttaneita viinejä.

– tynnyrilappu - Vika, joka syntyy, kun viiniä säilytetään huonosti suojatuissa tynnyreissä. Kun yhden viinin tynnyrit jätetään tyhjiksi odottamaan uudelleentäyttöä, eikä niitä puhdisteta kunnolla, bakteerit ja homeet kerääntyvät sauvojen väliin ja pilaavat viiniä. Viini tulee mätää, maanläheinen ja epämiellyttävä haju, jota ei voida poistaa .
– tuoretta puuta, puupaneloinnin tuoksu - tämä on liian kauan tuoreessa ja liian pienessä tynnyrissä säilytetyn viinin haitta. Tämä vika voi ilmetä myös käytettäessä liian suuria annoksia tammihiutaleita. Viini saa sahanpurua, tuoretta puuta sahalta, boazerii. Menettely: voit yrittää säästää viiniä kaatamalla viiniä toistuvasti ilmanvaihtoa varten, tai ne voidaan jättää sekoittumaan muiden viinien kanssa.

– Viininmaistelu - yksi yleisimmistä viinisairauksista, johtuu viinin saastumisesta etikkabakteereilla, jotka muuttavat viinin etikkahapoksi. Tämä tauti vaikuttaa useimmiten nuoriin ja heikkoihin viineihin, alhainen alkoholipitoisuus, säilytetään liian korkeassa lämpötilassa ja viinit, joihin pääsee liian paljon ilmaa, esim.: tiiviisti suljettu tulpalla. Viinillä on erittäin ärsyttävä haju ja maku, yleensä sopimattomia kulutukseen. Ankkuri voi olla niin vahva, että jopa viinin tislaamisen jälkeen, tisleellä on etikan maku ja haju.

Yleensä suurin osa viineistä voidaan tallentaa,

erilaisia ​​keinoja voidaan kokeilla, mikä parantaa viinin makua ja tekee siitä paremman.

Voit säästää heikkoa, huonoa viiniä sekoittamalla sen uuteen viiniin.

Mutta meidän on esitettävä itsellemme yksi kysymys:

Onko se sen arvoista?

Loppujen lopuksi teemme viiniä siihen, että pidämme siitä,

että se on mahdollisimman luonnollinen ja ekologinen,

ja ei täynnä säilöntäaineita ja parantajia.

Löydetty Googlesta:

  • kotitekoinen monen hedelmäviinin resepti
  • kuinka tehdä monihedelmäistä viiniä
  • kotitekoinen monihedelmäinen viini
  • Viininmaistelu
  • huoneviinien haitat
  • viinin kertyminen