Kuinka kauan korkki voi olla pullossa?

Kuinka kauan korkki voi olla pullossa?

Ovatko liikenneruuhkat ikuisia?

Asiakkaieni usein kysytty kysymys on, mitä viinikorkkeja ostaa, jotta viini voidaan varastoida mahdollisimman pitkään? Valitettavasti kysymys ei ole helppo. On kuitenkin yksi sääntö, joka toimii, korkeampi korkki - sitä parempi, mutta tarvitsemmeko sitä todella??

Korki do win nie są wieczne. Nawet najlepsze winnice, käyttämällä parhaita korkkimerkkejä, säilyttämällä erinomaiset vuosikymmenet vuosikymmenien ajan, korvaa usein korkit pulloissa 10-15 vuotta. Korkki hämmästyttävästä rakenteestaan ​​ja upeista ominaisuuksistaan ​​huolimatta, se ei voi palvella ikuisesti. Se on usein syynä vakaviin viinivirheisiin. Po 10 onko 20 vuosien ikääntyminen viiniämme, jopa ihanteellisissa kirjaolosuhteissa, korkki on täysin kylläinen, vuotoja alkaa muodostua, ja jopa hometta ilmestyy korkin ulkopuolelle. Po 20 vuotta, melkein jokainen korkki voidaan heittää pois. Vintage-keräilijöille, tällainen tilanne on vakava ongelma. Siksi erinomaiset linnat ympäri maailmaa, tarjota viinien keräilijöille viinin korkkipalvelua. Se koostuu vanhan tulpan poistamisesta ja pullon sulkemisesta uudella tulpalla, jos viini häviää pullosta, se on täydennetty kypsällä viinillä tietystä linnasta. Tällainen palvelu, se on enimmäkseen ilmaista.
Se tapahtuu, että viini on korkkia. Tämä on yleisin, vakava viinivirhe. Voimme haistaa sen samalla haistaessamme juuri avattua viiniä, sitten aistimme mätäisen, katkera haju. Tämä on tyypillinen viinivirhe, jonka aiheuttaa korkki, tarkemmin sanottuna tietty homeensienten laji, joka voi pesiä korkin sisällä. Kyseinen homeen sieni on runsaasti korkkitammimetsissä, josta se voidaan siirtää yksittäisiin pistokkeisiin tuotannon aikana.

Korkkimuotti sieni, se ei ole ainoa sieni tai bakteeri, joka voi tartuttaa korkin. Korkki, joka varastoidaan väärin toimitusketjussa, hetkellä, jolloin se saavuttaa lopullisen vastaanottajan, se voi saada tartunnan millä tahansa bakteerilla, jolla on huono vaikutus viiniin, emmekä koskaan pysty tarkistamaan, milloin infektio syntyi.

Wybierając korki do butelek dla naszego wina domowego, meidän tulisi kiinnittää huomiota:

– kauppa, josta teemme ostoksia, yritämme ostaa korkkeja todistetuista kaupoista, useimmiten pienissä erikoisliikkeissä, joissa on usein pistokkeita suorasta lähteestä, tuottajalta. Älä osta liikenneruuhkia hypermarketeista, koska emme koskaan ole varmoja siitä, etteivät liikenneruuhkat ole vanhentuneita.

– koskettaa korkkia, sen pitäisi olla joustavaa, yritetään rikkoa se: sen tulisi taipua hieman 1-2 mm, mutta ei halki, korkissa ei saa olla naarmuja, sen ei pitäisi rähinä.

– korkealaatuiset pistokkeet usein silikonoidaan, kosketuksessa se voidaan tunnistaa sileydeltään, se ei ole karkea , se on päällystetty herkällä voiteella, mikä helpottaa pullojen korkkia.

– tärkein kysymys, johon meidän pitäisi vastata, kun valitsemme liikenneruuhkia, kuinka kauan haluamme varastoida viiniä: jopa vuosi - yhteenpuristetut kartiomaiset tulpat riittävät, päällä 2-3 vuotta - taajamissa, pidempään kuin 3-4 vuotta - kiinteät tai kerrostetut korkit. Muistetaan, että tarvitsemme korkin viinin korkkia varten. Vain kartiomaiset tulpat eivät vaadi korkkia.

Löydetty Googlesta:

  • vanha viini
  • viinin varastointi
  • viinikorkki
  • viinikorkit
  • kotiviinin tarvikkeet
  • viinikorkki
  • mistä tehdä viinikorkki