Mash-inokulaatio - kriittinen hetki alkoholintuotannossa

Mash-inokulaatio - kriittinen hetki alkoholintuotannossa

Rokottaminen tai, ammattimaisemmin, perunamyrkytys, näyttää triviaalilta prosessilta, mutta sillä on joitain vakavia kaatumisia - yksi virhe riittää, jotta koko potentiaalisesti maukkaan alkoholin erä pääsee jäteveteen.

Yksinkertaisin variantti

Yksinkertaisimmassa vaihtoehdossa tarvitaan vain kolme ainesosaa: hiiva äiti (siitä, miten se valmistetaan, valmistaja ilmoittaa hiivan pakkauksesta, kannattaa heti mainita, että tislaamohiiva ei vaadi emihiivan valmistusta eikä ole hydratoitu), vesi ja sokeri.

Kotitekoisissa alkoholijuomissa on usein vastattava peruskysymykseen ensin: onko veden kiehumista asetusta varten. Ja tässä tulee vakava ongelma, koska tähän kysymykseen ei ole oikeaa vastausta. Toisaalta vesi on keitettävä hyvin, koska tämän ansiosta bakteerit ja monien heistä itiöt kuolevat, myös luonnollisesti ympäristössä olevat sieni-itiöt tai niiden elävät solut tapetaan, joten koko asennus on turvallisempaa. Kolikolla on kuitenkin myös toinen puoli: hapen liukoisuus veteen vähenee lämpötilan noustessa, joten sata astetta se on käytännössä kadonnut. Käyminen itsessään on tosin anaerobinen prosessi, mutta altaassa tapahtuu samanaikaisesti satoja happiprosesseja, joten aseta se kiehuvaan veteen, se on tuuletettava keinotekoisesti, jota on joskus teknisesti vaikea tehdä. Biosidisen vaikutuksen saavuttamiseksi ilman kiehuvaa vettä, voit lisätä kaliummetabisulfiittia asetukseen.

Myös sokerilla on ongelmia. Ensimmäinen, perusasia, Tämä paikka. Jokainen kilogramma sokeria lisää asetustilavuutta noin 0,6 litraa. Tämä ei todellakaan ole ongelma, sinun täytyy vain muistaa se.

 

Toinen sokeriin liittyvä asia on sen liukoisuus. Tietenkin sokeri liukenee helposti määrinä, joita käytetään alkoholin tuottamiseen, mutta viime aikoina suurin osa myydystä sokerista on toisen luokan sokeria, joka tarkoittaa, että pakkaus sisältää myös suuren määrän likaa. Nämä puolestaan ​​voivat vaikuttaa haitallisesti alkoholin makuun, mutta niistä voi myös tulla bakteerien kasvualusta tai elinympäristö, jonka ei pitäisi olla asetuksessa. Sama tapahtuu liukenemattomien sokerikiteiden kanssa, joten pidä huolta, jotta ne eivät ilmestyisi. Käytännössä asetukset valmistetaan usein ei vedestä ja sokerista, mutta vedestä ja siirapista, tietysti se vaatii muutaman lisälaskelman - koko ajan on otettava huomioon altaan tilavuus ja saadun alkoholin lopullinen vahvuus.

Jotain lisättävää

Tämän pitäisi olla tavoite, pitää asetukset mahdollisimman yksinkertaisina. Joten jos haluat lisätä muita aineita, sitten voit yleensä harkita niiden varastoliuoksen tai sokerin korvaavan siirapin lisäämistä. Kyse on vain siitä, että mahdollisuudet ovat pienemmät tällä tavalla, tuhlaat kaikki asetukset virheen sattuessa - samaan tarkoitukseen hiivan äiti lisätään viimeisenä ainesosana - sen valmistaminen vaatii paljon aikaa ja huomiota, koska, ennen sen lisäämistä, sinun tulisi tarkistaa useita kertoja, että kaikki on hyvin. Muuten paljon kovaa työtä saattaisi tuhlata.

Matemaattiset komplikaatiot

Muista asetusta suunniteltaessa, että suuri määrä sokeria johtaa lisääntyneeseen alkoholimäärään, mutta toisaalta, korkeat sokeripitoisuudet estävät hiivan työtä. Joten jos haluat vahvan juoman, sinun on laskettava tarve lisätä sokeria erissä, jotta ylitys ei ylity 200-300 grammaa litrassa. Milloin lisätä sokeria? Tämä on vaikein asia - jos hiiva käyttää kaiken loppuun eikä saa uutta erää, he kuolevat (jopa turbohiivaa). Jos toinen annos ylittää hiivan toleranssin, ne menettävät käymisvoimansa ja koko prosessi synkronoidaan, joten menetät sen hallinnan. Tietenkin kaikki on vain kokemuksen ja erilaisten ratkaisujen kokeilemisen kysymys, joten et saa minulta mitään valmiita reseptejä.

Löydetty Googlesta lauseiden kautta:

  • kylmäsormi tislaaja kuinka monta kertaa tislata
  • Unkarin luumujen tislaus
  • soseen vesi on keitettävä?