Metallurgiaopas viininvalmistajille ja panimoille

Metallurgiaopas viininvalmistajille ja panimoille

Terästölkit alkoholia varten

Teräksiset käymissäiliöt, kuplat ja altaat ovat hieno keksintö, joka löysi kuitenkin monia kriitikoita. Sikäli kuin jotkut väitteet johtuvat teräksen ominaisuuksista, valtaosa johtuu siitä, että ostajat eivät ymmärrä oikein, mitä he todella ostavat.

Teräs terästä epätasainen

Teräkset ovat erittäin suuri joukko seoksia. Kulinaarisissa sovelluksissa, ja siten myös kotitekoisen alkoholin tuotannossa, ruostumattomat teräkset ovat yleisimmin käytettyjä, mikä on jo tässä vaiheessa hämmentävä käsite, sillä ei ole terästä, joka ei ruostu. Jalometallit, koska näin ne olisi määriteltävä ammattiterminologian mukaisesti, ovat seosryhmä, joka todellakin voi ruostua, mutta prosessi kestää kauan ja vaatii erityisiä olosuhteita, ja tuloksena oleva ruosteinen pinnoite on erittäin helppo poistaa, saadaksesi jälleen täysin puhtaan pinnan.

Teräsmerkinnät

Teräskauhojen ja lisävarusteiden valmistajat käyttävät tuotteissaan hyvin erilaisia ​​merkintöjä. Ongelma on, että monta kertaa ne ovat symboleja, jotka on otettu standardeista, jotka eivät ole enää voimassa tai maallikoille täysin käsittämättömiä. Koska jokainen valmistaja yrittää tehdä kaiken, niin että sen tuotteilla on suurin markkinaosuus, kaikkea tätä sekoitusta merkintöjen kanssa käytetään usein lisäsanojen käyttöönottoon, jotka ovat täysin merkityksettömiä, mutta markkinointi on melko hyvää. Tästä riippuen, mitä lisävarusteita katsot, voi olla kirurginen teräs (sellaista ei ole lainkaan), vähähiilinen (- hiilipitoisuus on useimmissa tyypeissä alle 0,08%, ja tavallisimmassa hapossa alle 0,03%, jalostettu teräs (se on myös tuntematon, mitä se voisi tarkoittaa) ruostumaton (mikä tarkoittaa puolaksi ruostumatonta, ja se on väärinkäyttö, koska kaikki teräs ruostuu).

Mitä merkintöjä on syytä etsiä?

Suosituimmat ja laadukkaimmat tölkit tai altaat valmistetaan teräksestä 18/10, 18/8, ei niin usein 18/0. Nämä kaksi lukua edustavat aina kromin ja nikkelin lisäystä prosentteina. Kromi on vastuussa suojasta happojen vaikutuksilta, ja nikkeli lisää kovuutta ja viivästyttää ruostumista, se on kuitenkin yksi tunnetuimmista metallisista allergeeneista. Vähimmäismäärä kromia ruostumattomissa teräksissä on 16,5%, mutta se on harvoin käytetty seos. Mitä suurempi kromin lisäys (ja se voi mennä niin pitkälle 1/5), sitä kestävämpi teräs.

Tämä on yksinkertaisin merkintämalli, on kuitenkin vielä muitakin, joita usein löytyy: AISI 304, eli tavallinen ruostumaton teräs, eniten käytetty. Se on hyvälaatuista terästä, jota käytetään käytännössä kaikkialla, missä ympäristö ei ole liian hapan, esimerkiksi elintarviketeollisuudessa. AISI-teräs on samanlainen kuin yllä 321 ja erilaiset AISI-tyypit 316, mutta jälkimmäiset on tarkoitettu pikemminkin aggressiivisille kemikaaleille ja korkeille lämpötiloille altistuvien esineiden tuotantoon, siksi tynnyrien rakentamisen materiaalina, tynnyrit jne.. ne ovat vähän kuin kärpän tykki, mutta niiden käytöstä on yksittäisiä tapauksia. Ti- tai T-kirjaimilla merkittyä titaania ei tarvitse lisätä erityyppisissä symboleissa - se vähentää karbidin muodostumisen riskiä, joka tavallisissa kotimaisissa olosuhteissa on edelleen ohut.

Yhteenveto

Jokainen valmistaja käyttää tuotteissaan merkintöjä, mitä se pitää sopivana, valitettavasti suurin osa niistä on kuitenkin täysin hyödyttömiä, koska niitä ei voida liittää mihinkään tunnettuihin standardeihin. Toivon, että tässä artikkelissa esitetty lyhyt metallurgian ja materiaalitekniikan huijausarkki valaisee asiaa ja seuraavan todellisen edun sanelee teräskauhan valinta, eikä markkinointitoimien tehokkuutta.