Miksi kauppahiiva on parempi kuin villihiiva?

Miksi kauppahiiva on parempi kuin villihiiva?

Monista mahdollisuuksista huolimatta, spontaanista käymisestä, kotialkoholintuotannossa myymälähiiva arvioidaan paljon suotuisammaksi. Luonnollisesti villit kannat ovat korvaamattomia esimerkiksi siiderin tuotannossa, Useimmat viinit voidaan kuitenkin tehdä paljon helpommiksi ja paremmilla tuloksilla käyttämällä valmiita sienivalmisteita.

Valmistelun helppous

Jokainen myyntihiivapaketti on kuvattu selkeästi, ja siellä on myös ohjeet äitihiivan valmistamiseen. Villihiivan tapauksessa et koskaan tiedä, mikä kanta asuttaa raaka-aineen ja onko se riittävän vahva ollenkaan, käymisen suorittamiseksi. Tämä on tärkeää, koska et voi odottaa hiiva-rokotuksella - se on tehtävä tehokkaasti ja lyhyessä ajassa. Tämä on kaupallisen hiivan kiistaton etu, noin vain, kuten tosiasia, että niiden ominaisuudet tiedetään etukäteen. Voit valita oikean hiivan tietylle juomalle kaupasta. Valintaperusteita voidaan käyttää vapaasti: suurin alkoholipitoisuus, juoman aistinvaraiset ominaisuudet, käymisnopeus, hiivan määrä, sinun on lisättävä, niiden muoto - kaikki tämä on jo tiedossa silloin, kun otat paketin hiivaa. Itse asiassa saat valmiin puolivalmisteen, ja villihiivan tapauksessa vain iso tuntematon.

Tehokkuus on suurempi

Panimohiiva, Viinirypäleet tai tislaajat ovat kantoja, jotka valitaan erityisesti niiden soveltuvuuden perusteella tiettyjen juomien valmistukseen. Niiden erikoistuminen ilmaistaan ​​tietysti sienien tietyillä ominaisuuksilla, ja sen johdannainen on jo käsitelty helppokäyttöisyys. Villihiivan tapauksessa se on yhtä todennäköistä, että he selviävät vain 4% alkoholipitoisuus, kuten ja 14% (ehkä todennäköisyyspoikkeamalla kohti alarajaa). Valmiiden hiivojen tapauksessa prosessi alkaa kuitenkin aina olla melkein varmaa, a, onko villihiiva tehokas muuntamaan sokeri alkoholiksi, pysyy tuntemattomana kauden loppuun saakka, jossa käymisen tulisi tapahtua. Myös alkoholipitoisuuden poikkeamat ovat suurempia - ostettu hiiva toimii tasaisesti, ja villi pelaa taas temppuja.

Vain puhtaampaa

Puhtaus, jonka omistin artikkeleissani paljon tilaa, on ehdottoman välttämätön tekijä juoman laadulle. Villillä hiivalla siirrostamisen yhteydessä on ongelma - ympäristön pilaantuminen, molemmat kemialliset, ja biologinen, se on melko merkittävä, ja tämä voi olla ylitsepääsemätön este hiivalle. Jopa olettaen, että olet satunnaisesti onnekas ja pystyt teoreettisesti käyttämään villihiivaa, se tapahtuu, jos he joutuvat raaka-aineeseen heidän kanssaan, esimerkiksi ihohiivasolut tai tietyt bakteerit, hyödyllinen hiiva ei voi käydä, prosessi on tehoton, tai yksinkertaisesti ylimääräisten mikro-organismien jätteet pilaavat juoman maun. Laitteiden puhdistaminen ei auta tässä, koska epäpuhtaudet pääsevät raaka-aineeseen myöhemmin. Jos käytät valmiita hiivoja, valittu ja puhdistettu, tämä infektioriski on minimaalinen, lähellä nollaa, jos noudatat asianmukaisia ​​varotoimia. Tietenkin on aina joitain muita organismeja kuin välttämätön ja hyödyllinen hiiva, mutta valmiiden panimo- tai viinihiivojen tapauksessa he eivät pysty kehittämään toimintaansa riittävässä määrin, vahingoittaa juoman laatua.

Päätös on sinun

En halua estää sinua kokeilemasta villihiivaa, mutta jos välität korkeasta tuotantotehokkuudesta ja olet tyytyväinen klassisten juomien laatuun, sinun pitäisi valita valmis hiiva. Villi on kuin seuraava aloitustaso - haitta niille, jotka tuntevat alkoholintuotannon hyvin, mutta vakiomenetelmillä he eivät pysty saavuttamaan ihanteita.

Löydetty Googlesta lauseiden kautta:

  • villihiiva ja tisleen laatu