Siiderin resepti

Siiderin resepti

Omenat ovat hedelmäviinien tuotannon perusraaka-aine. Toisin kuin omenaviinit, siideri on kevyt viinijuoma, yleensä valmistettu lisäämättä sokeria ja vettä ja fermentoitu villihiivalla. Se on täydellinen kuumille päiville, koska se on virkistävä juoma , tarjoillaan jäähdytettynä lämpötilaan 6-80C. Se ei sovellu vain pidempään kypsymiseen, sinun pitäisi juoda se yli 6 kuukautta ja säilytä viileässä huoneessa - mieluiten viileässä ja pimeässä kellarissa.

Siiderin tuotantoon on parasta valita aromaattisia omenalajikkeita, esimerkiksi.. Renety tai Antonówki. Hedelmien on oltava kypsiä, mutta terveitä / ne eivät saa olla mätää eikä niitä saa kuoriutua, koska kuori sisältää aromaattisia aineita, väriaineet, tanniinit, jotka vaikuttavat positiivisesti siiderin väriin ja makuun. Kypsä, syksyn omenoissa on keskimäärin noin 11-12% sokeria ja tarpeeksi happoa saadaksesi juoman tasaisella 10% alkoholia. Samanaikaisesti tällainen juoma on täysin luonnollinen, luonteeltaan samanlainen kuin rypäleen viini.

omenapiirakka, on tuotettu maassamme hyvin kauan johtuu paitsi hedelmien saatavuudesta, mutta myös mutkaton tuotantoprosessi ilman arvokkaan hiivan tai ravinneliuoksen käyttöä. Reseptejä on tietysti monia, mutta hyvän siiderin perusominaisuus on hiilihappoanhydridin, ts.. mitä enemmän tätä kaasua, sitä parempi juoma. Siksi käyminen tulisi suorittaa eri lämpötiloissa. Murskaa omenat, aina ruostumattomilla terillä, murskaamme ja altistamme turbulentille käymiselle huoneen lämpötilassa 20-250C. Kahden tai kolmen päivän kuluttua purista hedelmät ja kaada mehu takaisin ilmapalloon. Kun pyörteinen käyminen on saatu päätökseen, sinun tulisi kaataa omenapiirakka sedimentistä toiseen , pienempi ilmapallo ja siirrä se viileään huoneeseen, jossa on lämpötila 8 tehdä 100C , missä käyminen loppuu hitaasti ja sitten kirkastuu. Kun omenapiirakasta tulee kirkasta , se tulisi vetää takaisin pulloihin mahdollisimman pian, korkki hyvin, minimoida kaasuhäviöt ja pitää se viileänä kulutukseen saakka. Jos omenapiirakka ei kuitenkaan halua kirkastua, se tulisi suodattaa alhaisessa lämpötilassa ja sitten pullottaa..

Toinen omenapohjaisen viinijuoman muunnelma on siideri, saatu fermentoimalla jalohiivalla: Riesling, Tokaj tai Aroma White lisäämällä ravinneliuosta , sokeri ja vesi. Siiderin on oltava hiilihappoa, jotta siideri olisi maukas, kirkastettu ja jäähdytetty. Käymisen ja varastoinnin säännöt ovat samanlaiset kuin siiderin.

Löydetty Googlesta:

  • omenapiirakan resepti
  • siiderin resepti
  • siideri resepti
  • kuinka tehdä siideriä – youtube
  • Omenaviini
  • siideriviiniresepti
  • viini siideri resepti