Tulpat ja muut pullonkorkit

Tulpat ja muut pullonkorkit

Korkin nopea kehitys viinipullojen sulkemisen tärkeimpänä raaka-aineena (viinikorkit) tapahtui 1700-luvulla. Siihen aikaan, erinomainen viininvalmistaja ja arvostettu munkki Dom Perignon korvasi aiemmin käytetyn puisen tapin korkkikorkkien hyväksi. Tänä aikana valmistettiin ensimmäinen sienikorkki, joka on tähän päivään asti kuohuviinien yleinen sulkeminen.

Liikenneruuhkat kukoistavat, käytetään minkä tahansa tyyppiseen alkoholiin. Käytetyn korkin tyypistä ja laadusta riippuen:
– huonolaatuisemmat korkit ja lyhyet korkit olutta ja vodkaa varten;
– keskipitkän korkealaatuiset ja korkit pöytäviinit, alueellisia viinejä;
– korkealaatuisia korkkeja, pitkä, ilman menetyksiä (kerran kutsuttu samettiseksi), korkealaatuisimpiin viineihin;

Korkkikukinta on ainoa, paras sulkeminen kesti 1900-luvulle saakka. Korkkihegemonia on rikki. Muun tyyppiset pullojen sulkimet kehittyvät nopeasti. Alumiiniset sulkimet otetaan käyttöön, korkit, synteettiset tulpat.

Tällä hetkellä voimme erottaa sulkemiset:
– luonnolliset viinikorkit (muuten kutsutaan kiinteiksi korkeiksi) - useimmat viinit maailmassa on suljettu luonnollisilla korkkeilla, se on paras ja kallein korkkisulku. Tällaiset korkit leikataan korkkitammen kuoresta yhtenä palana. Tällainen korkki täyttää kaikki viinin täydellisen sulkemisen vaatimukset. Se on tarkoitettu merkkiviineille, jotka on tarkoitettu pidempään vanhentamiseen.

– yhteenpuristetut viinikorkit - halvin korkkityyppi, valmistettu luonnonkorkkien ja muiden korkkimateriaalien tuotannossa syntyvistä jäännöksistä, se ei ole mitään muuta kuin pieniä korkkirakeita, jotka liimataan erikoisliimalla ja puristetaan (tällainen vaneri). Se on heikkolaatuinen korkki, mikä on usein viinivirheiden syy. Hintansa vuoksi, sen tuotanto kasvaa jatkuvasti joka vuosi. Agglomeroidut korkit on tarkoitettu kulutukseen valmiille viineille, tällaisia ​​korkkeja käytetään harvoin erinomaisten viinien pitkäaikaiseen varastointiin. Tiheät liikenneruuhkat alhaisen hinnan vuoksi, niitä käytetään useimmiten kotiviinien valmistamiseen. Sellaisen korkin kanssa korkkiutunutta taloviiniä voidaan varastoida vuoteen 3-4 vuotta.

– kerrostetut viinikorkit - se on välimuoto agglomeroidun ja kiinteän korkin välillä (väliltä laadun ja hinnan suhteen). Se on siellä, että kerrokset on liimattu yhteenpuristettuun korkkiin 1 tai kaksi kiinteää korkkia. Kerrokset voidaan kiinnittää sekä toiselle puolelle että molemmille puolille. Jos kiinteät kerrokset ovat juuttuneet vain toiselle puolelle, sitten, kun korkkia viini, meidän on muistettava, ohjata korkin osa kiinteillä ympyröillä pullon sisäosaa kohti. Sellaisen korkin kanssa korkkiutunutta taloviiniä voidaan varastoida vuoteen 4-6 vuotta.

– synteettiset viinikorkit - ne herättävät suurimman kiistan viininviljelijöiden keskuudessa. He ovat syntyneet Amerikassa, missä niitä käytetään laajalti. Tällä hetkellä niiden tuotanto kasvaa jatkuvasti ja saa yhä enemmän suosiota. Ne suojaavat viiniä täydellisesti, kuitenkin toisaalta, niiden tiiviys aiheuttaa, että viini ei kypsy ikääntymisen aikana. Siksi tätä korkkityyppiä käytetään sekä valkoisiin että pöytäviiniin, viinit, jotka on tarkoitettu nopeaan kulutukseen. Synteettiset sienikorkit ovat erittäin suosittuja sulkemisena halvemmille kuohuviineille. Kotiviininvalmistuksessa, voimme kokeilla myös synteettisiä pistokkeita. Heidän suurin etu on tämä, että korkkitettu viini ei alkaa vuotaa eikä korkki alkaa homeutua, viinejä voidaan varastoida monien vuosien ajan.

– alumiinikorkit - käytetään yhä enemmän viininvalmistuksessa. Ne takaavat melkein hermeettisen sulkeutumisen, ne eivät vaikuta viinin makuun, niin suljettu viini voidaan nopeasti avata ilman muita "työkaluja". Viinille perinteisissä 750 ml: n pulloissa ja noin, Korkkeja käytetään vain pöytäviinissä. Tämän tyyppistä suljinta käytetään kuitenkin laajasti viineissä, joita myydään suuremmissa pulloissa, esim.: 2,5 i 5 litraa.

– kapselit - se on halvin pullon suljin. Pullonkorkit eivät saaneet suosiota viinin sulkimina, jotkut samppanjat, jotka kypsyvät ennen niiden myyntiä, suljetaan korkkeilla, ja vasta ennen kuin ne saatetaan myyntiin, korkki korvataan sienitulpalla.

Löydetty Googlesta:

  • viinikorkit
  • pullotulpat
  • alumiiniset pullonkorkit
  • erityyppiset viinikorkit
  • liikenneruuhkat
  • pullotulpat 5 litraa
  • tammi korkki