Viini – Historia

Viini – No se tekee, että sana kuulostaa taikuudelta korvilleni?.

Sanaston merkintä on viileä ja asiaankuuluva: "Viini, sokeripitoisista hedelmämehuista saatu alkoholijuoma, ja tarkemmin – fermentoitu rypäleen mehu toisin kuin hedelmäviini, valmistettu omenoista, päärynät ja muut hedelmät…”

Tämä on kaikki oikein ja tärkeää, mutta se kuvaa vain kuivilla sanoilla tätä hämmästyttävää prosessia, jolla yksi aine muuttuu toiseksi. Hän tuo kuitenkin muistin takaisin varhaisimmasta lapsuudesta.

näen, minä menen ylämäkeen: Pidän kiinni ikääntyneen miehen karkaistusta kädestä. Ohitamme vanhat seinät, joissa on pyöreät kaaret punaisesta ja keltaisesta hiekkakivestä ja harmaasta, mätä puinen ovi, täynnä lila- ja seljanmarjan upeaa tuoksua. Se on lämmin alkukesäpäivä, kävelemme kadulla, kunnes lopulta lähestymme yhtä portista, johtavat kellariin: Portti on auki. Portaat johtavat alas ja katoavat pimeyteen., En halua mennä sinne, Pelkään pimeyttä, mutta mies nauraa ja vetää minut mukaansa. Rauhoittaa minua, hän sanoo, että jonain päivänä saan selville, mitä täällä varastoidaan ja mikä elää tynnyreissä, Mainitsen hänet sitten ja myönnän, että hän on oikeassa; koska tällainen viiniä täynnä olevaan kallioon kaiverrettu kellari on ihanin asia heti paratiisin jälkeen.

En ymmärtänyt mitään tästä, mitä hän väitti ja mitä hän selitti minulle, mutta hämärässä hehkulampun valossa näin kellarihuoneen ja tynnyreitä pinottuina riviin ja kasattuina päällekkäin; suuret ja keskisuuret, soikea ja pyöreä, ja huipulla melko pieni, wciśnięte między wypukłości pękatych drewnianych antałków. Dopiero po pewnym czasie mogłem dojrzeć człowieka w niebieskim fartuchu, tekemällä jotain tynnyreille. Hän ruuvasi kumiletkun pohjassa olevaan tunkkiin ja ripusti sen tynnyriin. Sitten hän kiipesi tikkaat ja toinen käärme, roikkuu tunkin vastakkaiselle puolelle, jumissa toiseen tynnyriin. Sitten hän tarttui tunkivivuun ja alkoi liikuttaa sitä edestakaisin. Se murisi, zaszumiało i te odgłosy bardzo mi się spodobały. Przetaczamy młode wino!"Katsoin kysyvästi. ”Yksi tynnyri viiniä pumpataan toiseen tynnyriin, sinä näet " – sanoi huoltajani. Tosin en nähnyt mitään, mutta kuulin jyrinän selkeämmin,nestettä letkussa.

Myrsky hiljeni pian, ja lopulta vain viini gurgloi voimakkaammin toisessa tynnyrissä. Opettajani ehdotti, laittaa korvani tummaan puuhun. Olin niin kiehtonut tästä äänestä.

Nyt olin täysin yli pelon ja katsoin uteliaana ympäri kellaria.

Samaan aikaan huoltajani kysyi sinisen takin mieheltä, voisiko hänellä olla lasillinen, sinun täytyy yrittää, teki mitään tästä syystä. Välittömästi otettiin pieni punainen letku ja ripustettiin tynnyrin paksusta letkusta. Voisin nähdä alhaalta, kuin tikkaat mies alkoi imeä letkun toista päätä, sitten hän pani peukalonsa reiän yli ja suunnasi sen pulloon.

Se puhkesi ja pullo täytettiin hitaasti viinillä. "Yksi lasi ei todennäköisesti riitä sinulle?” – mies sanoi ja nauroi, sitten hän kääntyi minuun: ”Sinäkin haluat pienen juoman?”

Nyökkäin onnellisesti, ja koska opin tänä aikana puhumaan, Pääsin itsestäni epäselväksi, mutta hyvin yksiselitteinen: "Juoda, juoda".

Joten minulle annettiin lasi, tosin vain puoliksi täynnä, ja parin lonkan jälkeen se otettiin minulta takaisin.

"Ei, ja miltä se maistuu?”

"Ylpeys!”

En tietenkään enää muista, pidin siitä todella, mutta vielä tänään perheessäni ja kylässämme he nauravat ensimmäisistä kokemuksistani viinikellarissa.

Ensimmäisen kellarikerroksen jälkeen oli aika monille muille; katsoin, kuinka rypäleistä tehdään rypäle, kuuntelin, kuinka se gurgles tynnyreissä, Henkäsin vertaansa vailla olevan syksyn tuoksun. Hän teki aurinkoisista kylistä Rheinland-Pfalzin ja Hessenin kukkuloilla täynnä viehätystä; syksy oli päihdyttävä ja antoi makua vähitellen sameaan muutokseen, makea mehu, mikä lopulta kävi selväksi, kuiva viini.

Kun vartuin, Sain myös tutustua viinitarhoihin. Voisin katsella, kuinka keväällä oksojen versot karsitaan ja kiinnitetään lankoihin. Vanhan naapurin kanssa matkustin syrjäiselle tilalle, rajalle asti, ja kun makasin ruohossa ja höyryyin auringossa, hän rikkoi kuokkaansa möykkyisen maan jokaisen viiniköynnöksen ympärillä. Istuimeltani minulla oli laaja näkymä; ennen minua oli tila, jossa oli ruskeita ja vihreitä kenttiä ja niittyjä, vain hedelmäpuiden tummat täplät rikkovat, ja kukkuloiden lempeät rinteet ylittivät viinitarhojen lempeät linjat.