Vieraile "MECHAN”

Toinen Bulgariassa erittäin suosittu paikka on "mekaanit", jonka suunnittelijat viittaavat historiallisesti hyvin kaukaisiin aikoihin - ensimmäiseen tai toiseen Bulgarian imperiumiin. Ne ovat yleensä holvikellareita, johon laskeudut kiviportailla. Ravintola koostuu yleensä useista huomaamattomasti valaistuista huoneista, pinottu raskailla pöydillä ja penkeillä. Paksut kynttilät palavat mahtavissa, rautaiset kynttilänjalat, heittää hehku raaka-aineelle, kyrillisin kirjaimin kirjoitetut seinät. Istun täällä, voimme täysin kuvitella Presławin ja Tarnówin palatsien sisätilat. Katso vain, Tsaari Asenin poikarit ja parrakas soturit istuvat tummina pöydinä…

Valikko on myös järjestetty huolellisesti; koska ne ovat sopeutuneet tässä paikassa vallitsevaan historialliseen tyyliin, ja olisi taktista etsiä täältä kasvissyöjämoussakaa tai jachniaa. Erikoisuutena mekanismeissa suositellaan kuitenkin erityyppisiä kebappeja, mukaan lukien tietysti "stomna-kebap"”, palveli raskaassa saviastiassa, jossa se leivottiin.

Näyttää, että bulgarialaisilla on ehtymätön kekseliäisyys luoda uusia, vankasti juurtunut viihdepaikkojen perinteeseen. Ei ihme silloin, että ulkomaalaisten retkiohjelmiin sisältyy melkein aina heidän vierailunsa. Joten on hauskoja nälkäisiä oppaita, jotka johtavat ryhmää Hajdukin nuotioilta, khanin telttojen ja mustalaisleirien kautta kalastajakyliin, metsästysmajat ja luostarit. Ja kaikkialla, herkullisia ja sopivia "erikoisuuksia" ehdotetaan vain tietylle paikalle” ja täydellinen jokaiseen ruokalajiin, Bulgarialaiset viinit. Ja kyllä, Owczarniassa ("Kasarmi”) Meitä tietysti kohdellaan oinalla, joka pyörii nyt syljen päällä suuren takan yläpuolella. Metsästysravintolassa ("Łowna Sressza”) voimme tilata upeasti valmistetun fasaanin, ja kalastajakylässä - maistaa Mustanmeren kalaa. Luostarihuoneessa (”Monavahvuus Izba”) toisaalta sinun tulisi aina juoda punaista, jota ei löydy mistään muualta, raskas ja makea viini “Monastyrsko Szuszukane” (munkillinen kuiskaus).

Bulgarian gastronomia suosittelee selvästi perinteitä, mutta se ei karkaa ylellisyydestä ja nykyaikaisuudesta. Loppujen lopuksi melkein jokaisessa hotellissa on pienempiä ja suurempia ravintoloita, jotka ovat hyvin "eurooppalaisia"” sisustuksen ja ehdotetun valikon suhteen. Tyylikkäät hiljaisten baarien sisätilat, ”Varićte” rikkaalla kabareeohjelmalla, ne lisääntyvät suhteessa matkailun kehitykseen.

Tyypillinen esimerkki Bulgarian gastronomian kehityksestä oli hotellikompleksi “Ambasador” Kultahietikolla. Söimme siellä esimerkiksi. "Wienin” aamiaiset lasikahvilassa ja lounas erittäin modernissa ravintolassa, jossa vain näkymä merelle ikkunoiden ulkopuolella sai meidät ymmärtämään Bulgarian olemassaolon, ja illalla, me kävimme kävelemässä mutkittelevia portaita pitkin kellarissa sijaitsevaan mechanaan, jossa kansallisen keittiön antimet sopivat täydellisesti sisustukseen Boyar-perinteeseen ja mustalaismusiikkiin perustuen.