PÄIVÄ YHDEN YÖ

Kun kesäkuun ensimmäisinä päivinä valtavat hotellikompleksit kaikkialla rannikolla alkavat täyttää monikielisiä väkijoukkoja, kesää tervehdetään vanhojen kanssa Strandjan vuoristossa ja lypsetään hämmästyttävällä rituaalilla. Bulgarian juhannukseen liittyvät tavat”, 3. kesäkuuta, eli pyhien Konstantinuksen ja Helenan aattona, koska ne eivät rajoitu huolettomaan hauskanpitoon, kun hyppää yli tulentekojen. Ohjelman kohokohta on ns. nestinana, eli keskiyöllä suoritettu rituaalitanssi. „Nestinarki” he tanssivat sitä paljain jaloin kuumilla hiillä, ja kollektiivisen hysterian tila, mihin he pääsevät, antaa heidän olla tuntematta palovammoja. Tietäen alkuperäisen perinteen romanssista bulgarialaiset tekivät parhaansa, että tämä vetovoima ei ohittaisi ulkomailla vierailevia vieraita. Turistit voivat katsella tyyliteltyjä Nestinar-tansseja, joita ballettikoulujen tutkinnon suorittaneet suorittavat laulujuhlaan liittyvissä tapahtumissa Sunny Beachillä tai teatterissa Plovdivissa.
Aivan sattumalta Bulgarian pyhät Constantine ja Helena, sisäkkäiden suojelijat, auttavat myös tekemään vierailustaan ​​Mustallamerellä vieraille miellyttävän.. Kaikki, kuka vierailee Druzhban edes lyhyeksi ajaksi, hän saavuttaa luostarin valkoiset seinät, joka nimettiin kerran näiden pyhien mukaan. Nykyään suojelijoiden luvut muistuttavat vain vanhassa kirkossa olevaa kuvaketta, puoliksi piilossa maassa. Luostarin ilmapiiri, josta muutettiin hotelli, Voimme kuitenkin löytää kahdesta viehättävästä paikasta "Sedemte Odai” (seitsemän kamaria) ja „Monastyrska Room” (luostarikellari).
O królowej Helenie mówi legenda, että hän lepäsi meren äärellä Turkin hyökkäyksen aikana Balkanin niemimaalla. Juuri silloin, kun sanansaattaja ilmoitti, että Turkin laivasto on Mustalla merellä ja uhkaa Varnaa ja Konstantinopolia, yksi palvelijoista keitti kalaa. Kuningatar, kuultuaan tämän täysin uskomattoman kuulostavan tiedon, sanoi: ”Jos kala itse kääntyy pannulla, Uskon, että turkkilaiset voisivat viedä Konstantinopolin ja Varnan”. Ja kala hyppäsi ja pyöri itsestään.
Tämän legendan yhteydessä pyhiinvaeltajat, jotka kävivät luostarissa, söivät täällä aina leipää ja kalaa. Ehkä siksi valkoisissa, "Sedemte Odai” Pidimme aina kalaruokista eniten. Valitettavasti emme kuitenkaan onnistuneet kokeilemaan "kuninkaallista kalaa”, joka tuosta kuuluisasta ajasta, ja pannulla tehdyn hyppyn väärällä hetkellä, se pysyi valkoisena toisella puolella ikuisesti, toisaalta punainen.